- Jeg har ikke total oversikt over alle detaljer, men det ser ikke ut som vi har flere smitteklynger utover de fire klyngene vi har fått de siste par dagene. Det er i hovedsak snakk om nærkontakter. De fleste, muligens alle, var allerede i karantene, opplyser kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

Dette betyr at vi til sammen har 16 smittede på halvannet døgn i Vennesla med de fem nye torsdag kveld. Ordfører Nils Olav Larsen understreker informasjonen fra tidligere i dag: Nå må alle følge smittevernrådene. Vi må treffe så få som mulig. Alle bør gjøre som russen, det vil si å følge kommunens oppfordring om å avlyse alle arrangementer inntil videre.

Utvidet åpningstid teststasjonen

Torsdag ettermiddag ba rådmannen om forsterket bemanning både av sporingsteam og teststasjon. Allerede torsdag kveld har vi fått på plass dobbel bemanning ved teststasjonen til utover i neste uke. Den blir de kommende dagene åpen fra 08.00 om morgenen til 21.00 om kvelden. Mange vil nå få beskjed om å teste seg. De må gjøre som de får beskjed om.

Sporingsteamet jobber torsdag kveld med å informere nærkontakter og opprette karantene for et ukjent antall personer.

Karantene

Smitten fører til at 10 elever i tredjetrinn ved Eikeland oppvekstsenter på Hægeland må i karantene. Det samme må til sammen fem ansatte. Det blir også omfattende ventekarantene.

Fra før er cirka 240 i karantene og ventekarantene ved Kvarstein skole, Voksenopplæringen, Smååsane barnehage og Snømyra barnehage.

Det kan komme karantenesituasjoner vi ikke har oversikt over nå.

Fredag morgen vil Vennesla kommune ta initiativ til møter med Statsforvalteren, Fylkeslegen  og Folkehelseinstituttet om den kraftige økningen i smitte.

Vi minner om våre råd:

  • Ikke ha mer enn to på besøk hjemme. Treff så få som mulig
  • Avlys og utsett alle arrangementer inntil videre.
  • Følg smittevernrådene om munnbind, håndvask og hygiene nøye
  • Test deg ved minste mistanke om smitte.

Det kommer ikke mer informasjon i kveld.