Interesserte bør ta kontakt med rektor Frøydis Solberg eller jobbkonsulent Anette Taraldsen ved Voksenopplæringen på telefon 38 13 73 33

70 prosent får jobb!

Jobbsjansen er et prosjekt som har pågått i nesten ti år. Over 70 prosent av deltakerne har gått fra å være hjemmeværende til å være ute i jobb. Flere har også startet egen virksomhet. Noen har fått fagbrev, andre har fått studiekompetanse underveis.

Jobbsjansen er et opplegg som varer to år for hver deltaker.

- Nå er ti kvinner med i Jobbsjansen. Staten gir ekstra koronatilskudd. Vi fikk innvilget 569.000 kroner ekstra, og dermed kan vi øke fra 10 til 15 deltakere, forteller rektor Solberg.

Jobbsjansen er for kvinner som nå er hjemmeværende og som trenger skole eller jobbtrening for å komme ut i arbeidslivet. De fleste deltakerne er flyktninger eller kvinner med norsk ektefelle.

Denne gruppen stiller i utgangspunktet noe svakt på arbeidsmarkedet, men det er ekstra krevende nå under korona-pandemien. Solberg og Taraldsen sier det betyr mye å kunne gi fem nye hjelp.

Økonomisk støtte

Hver kvinne får 1G i støtte underveis i prosjektet. Det tilsvarer rett rundt 99.000 kroner. Voksenopplæringen tilbyr skolegang, hjelp til å skaffe læreplass eller annen utplassering i bedrift.

17. september er det møte på Voksenopplæringen om Jobbsjansen. Her kan nye og eldre deltakere møtes.

Kontakt for mer info: Frøydis Solberg 926 21 523