- Veldig greit, for jeg sykler mye ned til venner på Grovane, sa Julie Ruenes.

Sjetteklassingen fikk æren av å klippe snora for den nye sykkelstien sammen med fungerende fylkesordfører i Vest-Agder Tore Askildsen og ordfører i Vennesla Nils Olav Larsen.

Fung. fylkesordfører Tore Askildsen og ordfører Nils Olav Larsen.
Fung. fylkesordfører Tore Askildsen og ordfører Nils Olav Larsen.

Hurrarop

Elevene ved Samkom skole jublet og ropte høyt HURRAAAAA! på oppfordring Tore Askildsen. Like etter ropte de like samstemt TUUUSEN TAAAKK! på oppfordring fra Nils Olav Larsen.

Fylkeskommunen og vegvesenet stilte med bløtkake og rosinboller fra Lieberman og is og brus til elevene. Når det er en merkedag, må det jo feires skikkelig – først med taler i skolegården og deretter med snorklipping ute på selve vegen.

Den nye sykkelstien har kostet over 40 millioner kroner. Men så inkluderer prosjektet både flytting av elv, ny veitrasé og ny bro ved Samkom. Håpet er at neste prosjekt fra Hagen til Grovane skal starte opp neste år.

Julie Ruenes klippet snora og tok den med som minne.
Julie Ruenes klippet snora og tok den med som minne.

Ingen å miste

Både fylkesordføreren og ordføreren snakket om trafikksikkerhet og trygg skoleveg i sine taler:

- Vi bygger for framtida. Dere skal være trygge på veg til og fra skolen. Det er bra hvis foreldre slipper å kjøre dere og slipper å være redde, sa Askildsen som håper på en sammenhengende sykkelsti gjennom hele Vennesla fra Samkom og sør til Kvarstein i framtida. Han sier det vil ta litt tid, men det kommer.

Nils Olav Larsen sa at vi har ingen å miste i trafikken:

- Jeg sykler mye selv, og har vært litt redd her oppe. For vegen har vært utrygg. Nå er dere trygge. Tenk at hele fylket ville være med på å gjøre Samkom til en tryggere plass. Vi snakker om verdens tryggeste veg. Ingen bygger tryggere enn vegvesenet i Norge, sa Larsen til barna i skolegården.

Fest i skolegården på Samkom
Fest i skolegården på Samkom

Lover fortsettelse

Rolf Ove Lunden talte på vegne av vegvesenet. Det er litt moro siden han bor på Vatnestrøm og gikk på Samkom skole i sin tid.

- I min tid var det store fotballkamper i denne skolegården, mellom lag som Manchester United, Liverpool og Leeds United. Er det sånn ennå, sa han og fikk jubel tilbake.

Lunden var klar på at gang- og sykkelvegen må fortsette til Grovane etter hvert. Han håper på byggestart neste år.

- Vi må jo få det til, sa han.