- Dette er framtida. I Vennesla satser vi på Grønn Uran Bygd. Det er kjempeviktig at næringslivet går foran og viser vei – og bruker miljøsaken som konkurransefortrinn, sa ordføreren da han serverte bløtkake og delte ut blomster og diplom.

Miljøfyrtårn er en sertifisering som henger høyt. Du skal ha full kontroll på alt fra transport til stoff-katalog og avfall. Malermester Jakob Nystøl ble inspirert i Kristiansand. Flere og flere anbydere krever skikkelig miljøkvalitet før de inngår kontrakter.

- I begynnelsen tenker man at det er en stor jobb å få alt på stell. Nå tenker jeg heller at det er en fordel. Vi har fått masse nye rutiner og forbedringer. Nå faller det helt naturlig, og jeg er glad for at vi tok denne forbedringen, sa Jakob Nystøl da han fikk diplom.

Han benyttet anledningen til å takke Tommy Slåen i Hunsfos Kompetansesenter for god hjelp underveis.

Malermester Nystøl AS har fire ansatte og er en relativt liten håndverksbedrift. Nå håper ordfører Larsen at Nystøls satsing vil inspirere de mange andre håndverkerbedriftene i Vennesla. Nystøl er  først ute av de mindre håndverkerbedriftene til å bli Miljøfyrtårn-bedrift.

Fra før er følgende virksomheter miljøfyrtårn-sertifisert i Vennesla:

  • Vennesla Entreprenørforretning
  • Vinmonopolet
  • Vennesla videregående skole
  • Meny Vennesla
  • Vennesla Tannklinikk