40 ÅR I KOMMUNEN: Ruth Paulsen og søstrene Ellen Lunden og Solveig Nordvold  flankert av ordfører Nils Olav Larsen og kommunedirektør Svein Skisland. 40-årsjubilant Torhild Andersen var ikke til stede da bildet ble tatt.
40 ÅR I KOMMUNEN: Ruth Paulsen og søstrene Ellen Lunden og Solveig Nordvold flankert av ordfører Nils Olav Larsen og kommunedirektør Svein Skisland. 40-årsjubilant Torhild Andersen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Aldri har så mange oppnådd disse to jubileene som i år.

Ordføreren takket

Ordføreren snakket om bjellesauer. Det er de som går foran og viser vei slik at vi andre kan følge etter. Larsen sa:

- Dere har brukt livene dere i kommunen, og blitt forbilder for andre. Folk ser opp til dere. Dere kunne valgt noe annet, men dere valgte å bruke livet på å gjøre Vennesla til en bedre kommune. Vi andre er glade for det. Takk!

Takk var ordet som oftest ble brukt under middagen for jubilantene og deres partnere på Vigeland Hovedgård. Martin Wikstøl sang til og med om takk i flere av sine sangnumre. Det ble servert sjøkreps til forrett, hjort til hovedrett og bær og krem til dessert.

Kommunedirektøren takket

Kommunedirektør Svein Skisland kaller hedersmiddagen for et av årets største høydepunkter. I en kommune med 1380 ansatte er det moro å kunne gjøre litt ekstra stas på de som har jobbet i mange år. Skisland illustrere innsatsen ved å sette den inn i en historisk sammenlignbar ramme:

- Til dere som begynte i 1982 vil jeg minne om ski-VM i Oslo. Dere begynte i Vennesla kommune det samme året Oddvar Brå brakk staven og en liter melk kosta tre kroner og 78 øre. Den gang var det ikke én datamaskin i hele kommunen, sa Skisland fortsatte:

- Til dere som begynte i 1997 vil jeg minne om at Dæhlie gjorde det godt i ski-VM i Trondheim det året, seksårsreformen ble innført og Jagland kom opp med det berømte tallet 36,9.

Skisland takket alle for å ha brukt store deler av yrkeslivene sine på å yte gode tjenester til innbyggerne i Vennesla.

- 40 år tilsvarer 72000 arbeidstimer. Noen tror kommunen er grå og kjedelig, men hva er mer givende og spennende enn å bygge fellesskapet, yte tjenester og utvikle lokalsamfunnet. Vi får lov å bistå mennesker fra før de er født til de går ut av tiden. Dere har betydd enormt mye for innbyggerne i Vennesla, Øvrebø og Hægeland. Takk for innsatsen – så langt, sa Skisland.

-Det tyder dessuten på et bra og fint arbeidsmiljø at såpass mange av dere blir i kommunen hele eller nesten hele yrkeslivet, la han til.

41 ble hedret for 25 års innsats. 35 var til stede under markeringen. Under bringer vi navnet på alle 41

Fire ble hedret for 40 års innsats og tre var til stede.

40 årsjubilantene:

Ruth Paulsen, Torhild Andersen Ellen Lunden, Solveig Nordvold. Ellen og Solveig er forresten søstre.

25-årsjubilantene:

Wenche Johannessen, Birte Mønsted, Anne-Cathrine Hodnemyr, Yngvild Hagen Castle, Kirsten Ånonsen, Anne Gro Hansen, Sigrun Wennerberg Olsen, Wenche Løyning, Anne Grethe Rafoss, Trygve Steinsland, Gro Marit Hanssen, Solfrid Gautestad Amundsen, Siv Reinhardtsen, Berit Johnsen Urdal, Ragna Hægeland Kile, Berit Lia Hageland, Hanne Hægeland, Hildegunn Botn, Unni Ljosland, Tove Marit Bårdsen, Ingunn Åsen Kristiansen, Janne Homme Bjerland, Anita Falkum Andersen, Anita Bjørnshei Ståhl, Janne Marit Åsan, Inger Helene Engedal, Arne Vatne, Inger-Lill Odderstøl, Anne Sofie Eikeland Benitez, Tone Fjellestad, Hilde Fjellstad, Cecilie Svendsen, Marit Kvarstein, Kristin Haugland Viland, Bjørg Winsvold, Margrethe Breistøl, Linn Aarøe, Kari Ann Gjengaar, Edit Victoria Elstad, Berit Urdal Hansen og Oddvar Skov-Skov.