Det var til tider kø foran matboden til VVO
Det var til tider kø foran matboden til VVO

I år har de jobbet i fire dager med å få alt ferdig. De hadde produsert opp 900 vårruller, 250 kylling-baguetter og 30 liter svele-røre. Alt sammen ble solgt på halvannen time.

18.500 kroner lyder overskuddet på. Det betyr at elevene ved VVO er i det absolutte toppsjiktet hva innsamlings-innsats gjelder i Vennesla. Negesti, Rogan, Marcela og Kisanet, som vi traff, var veldig fornøye med salget.

I fjor samlet også elevene inn litt over 18.000 kroner. Da kom VVO på andreplass over virksomheter som gir til TV-aksjonen i Vennesla. Bare Hydro Vigeland Brug slo dem!

Hva som blir det endelige resultatet i år, vet vi jo ikke ennå. Mange kan ennå gi mye. Selgerne sier de håper å bli slått kraftig, for det er bra for TV-aksjonen.

Mange av flyktningene ved Vennesla voksenopplæringssenter kommer selv fra områder med krig og nød. Flere vi snakket med sa at de kjennes godt å få lov til å gi noe tilbake, fordi de vet hvor viktig hjelp er og ikke minst hvor avgjørende arbeidet til Leger uten grenser kan være.

Det var kø-tendenser under matsalget og to budskap summet mellom folk: «Fantastisk god mat» og «Håper det kommer inn mye penger til TV-aksjonen».