Tilrettelagt for næringsutvikling

Vennesla kommune har et mangfoldig næringsliv innen handel, service, håndtverk og industri. Pågangen for nyetableringer er stadig økende. Kommunen legger forholdene til rette for etablering av næring gjennom rask saksbehandling og en godt tilrettelagt infrastruktur.

Vennesla kommune ønsker å satse på næringsarbeid og næringsutvikling. Kommunen har en egen stilling som næringsrådgiver.

På Hunsøya er det etablert en næringspark hvor gründere har muligheten til å starte virksomhet i fellesskap med andre bedrifter. 
Kommunen arbeider  tett med næringslivets egne foreninger - Kjøp i Vennesla og Vennesla næringsforening.
Har du kreative ideer eller spørsmål - ikke nøl med å ta kontakt.

Friluftsliv

I Vennesla har du meget gode muligheter for et aktivt friluftsliv. Her er det tilrettelagt for turer i idyllisk natur til fots, på ski eller sykkel.

Fjellmannsvegen må nevnes spesielt. I gamle dager, før veiene hadde skåret seg gjennom terrenget, tok folk seg fram til fots eller på hesteryggen. Tunge bører ble lagt på både hest og folk og fraktet fra de indre bygder ned til kysten. Kjøpevarer ble båret tilbake. Fjellmannsvegen gikk fra Setesdalen til Kristiansand. I dag er de sørligste 53 kilometerne merket. Underveis passerer du en rekke flotte kulturminner.

Nasjonal sykkelrute nr. 3 går fra Kristiansand til Haukelid, med en rekke fine severdigheter underveis. 

Når snøen kommer, blir det preparert skiløyper for turfolket i regionen. I Vennesla finner du et sammenhengende løypesystem på 35 kilometer i variert og vakkert terreng rundt Moseidvarden og Nasbøvarden. I tillegg er det på Lauvåsheia et fl ott tilbud til skiløpere med 15 km preparerte løyper. Sandripheia Fritidspark i Øverbø tilbyr en rekke vinter- og friluftsaktiviteter, inkludert lysløype. Senteret er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Vennesla er med i Midt-Agder Friluftsråd. Oppdatert informasjon om bl.a føremeldinger og turmuligheter finner du på www.midt-agderfriluft.no

Norges beste laksefiske

Otra var landets 10. beste lakseelv i 2006. Dette året ble det tatt 10,6 tonn laks her. Basert på fangst per meter elv, nøler vi ikke med å kalle de 15 lakseførende kilometerne fra sjøen til Vigelandsfossen i Vennesla for landets beste lakseområde. Her kan du nyte stillheten og spenningen og samtidig ha en fantastisk mulighet for rekreasjon. Skitt fiske!

Setesdalsbanen - en historisk togtur

Setedalsbanen er et levende museum med en smalsporet dampjernbane fra 1896 som snor seg 8 kilometer gjennnom naturskjønne omgivelser fra
Grovane til Røyknes.
Underveis kan du oppleve landets lengste tømmerrenne. De fleste avganger kjøres med damplokomotiv og gamle teakvogner. Setesdalsbanen er en museumsjernbane i ypperste europeiske klasse og frakter årlig 25-30.000 passasjerer. En spektakulær opplevelse du ikke kommer utenom, enten du er fastboende eller turist.
Velkommen til gamle dager – med lukten av kullrøyk og teak!

Vigeland Hovedgård

Vigeland Hovedgård er et nydelig kulturhistorisk bygg fra 1847, bygget i empire- og sveitserstil, og fremstår som en perle ved Otras bredd.

Her finner du også enestående selskapslokaler, innrammet av en fantastisk natur. Otra renner stille forbi og frister både med laksefiske og bading. Det finnes også en rekke andre tilbud i kommunen, slik som ridning, utsalg av mineraler, bowlinghall, campingplasser og forskjellige aktiviteter for hele familien.

Oppvekst og omsorg

Vennesla kommune ønsker å bidra til at barn, unge og deres familier ses i et helhetlig perspektiv. Det betyr at arbeid på tvers av ulike fagmiljøer og samarbeid med frivillige lag og foreninger er viktig.

Bygg og bo

Vennesla har et rikt utvalg av boligtyper – eneboliger, rekkehus og leiligheter. Etterspørselen etter tomter og boliger har vært stor de siste årene. Flere aktører arbeider med planer om nye store boligområder i kom-
munen. I tillegg utvides eksisterende boligfelt.. På den sentrumsnære Hunsøya arbeides det med omfattende bolig- og næringsutbygging.