- Jeg vant, sier en fornøyd varaordfører Eivind Drivenes.

Tirsdag 18. august vant Drivenes konkurransen i sykkelferdighet på Torvet i Kristiansand. Ordførerne i Iveland, Birkenes, Vennesla, Kristiansand og Lillesand deltok for å skape fokus rundt den viktige «Jeg kjører grønt»-kampanjen som nå pågår i regionen.

HER MELDER DU DEG PÅ

Mener mange parkere bilen

- Selv har jeg ikke tid til å sykle de 18 kilometerne til og fra jobb i Kristiansand, men jeg bruker så å si aldri bilen når jeg skal på møter på Herredshuset. Da går jeg fra Vardeheia, sier varaordfører Drivenes, som oppfordrer alle som kan om å parkere bilen og teste ut en grønn transportmåte.

- I Vennesla er det ganske mange som bor og jobber innen kort avstand. Flere kunne ha syklet til og fra jobb, men bruker bilen av gammel vane. Jeg våger den påstanden, sier Drivenes.

Kampanjen «Kjøre Grønt» har pågått i flere år. På grunn av Korona-pandemien blir årets Jeg kjører grønt hovedsakelig en sykle- og gå kampanje. Jo flere som sykler og går, jo tryggere er det å reise for de som avhengig av å reise kollektivt. Av hensyn de som må ta buss / tog, opprettholdes poeng for kollektivreiser.

De første 2000 som melder seg på «Jeg kjører grønt» får premie. Det deles også ut ukespremier. Kampanjen startet 18. august og varer helt til 30. november

Meld deg på!
Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen (Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Birkenes og Iveland), kan delta i kampanjen, også pensjonister og de som av ulike grunner ikke har en jobb. Aldersgrense er 18 år. Meld deg på via Jeg kjører grønt-appen, eller på vår nettside: jegkjorergront.no.  Har du deltatt tidligere, kan kan du logge deg på, sjekke dine personopplysninger og lagre. Dermed er du påmeldt. Alle må svare på et spørsmål om personvern.

Den grønneste arbeidsplassen
Når du melder deg på, så huk av for din arbeidsplass, studiested eller videregående skole. Da vil dine poeng også gjelde for 
virksomheten/studiestedet/skolen din. Virksomhetene konkurrerer om å få flest poeng pr. ansatt. De åtte beste virksomhetene premieres – 10 000 kroner til de fire beste og 5000 kroner til de fire nest beste. Les mer om Den grønneste arbeidsplassen!

Dette gir deg poeng:

1 poeng: En enkeltreise til fots, på sykkel eller med buss/tog, for eksempel til jobb.
2 poeng: Tur retur-reise til fots, på sykkel eller med buss/tog, for eksempel til butikk og hjem igjen.
3 poeng: Bilfri dag. Du kan ikke være passasjer i bil eller taxi. 
15 poeng: Flyfri måned

Alle grønne reiser teller – ikke bare til og fra jobb. Du kan for eksempel reise grønt til skole, butikk, barnehage, trening, besøk, kino, teater, konserter, utstillinger, idrettsarrangementer, båthavner og så videre.
Du får ikke poeng for reiser i utlandet. Du får heller ikke poeng for å gå tur med hund, eller rene trimturer. Men dersom du reiser miljøvennlig til turens utgangspunkt, får du poeng.

Premiedryss 

Kampanjedeltakerne i 2019 ønsket seg flere premier. Det ønsket oppfyller vi denne høsten. De 2000 første påmeldte vil få premie – et setetrekk og et refleksbånd med borrelås. Hver uke trekker vi åtte premier: Sykkeljakker, lue til å ha under hjelmen, gavekort hos bokhandel og refleksvester.

Vi har blinket ut tre tirsdager som supertirsdager. 8. september, 6. oktober og 10. november trekker vi i alt 30 premier, 10 hver gang: Hengekøyer, gavekort for spill og gavekort for sportsartikler. Ved kampanjeslutt trekker vi i alt 24 premier i tre kategorier:

Grønn: 180–249 poeng
Grønnere: 250–349 poeng
Grønnest: 350 poeng eller mer

Vervepremie

Alle som verver nye deltakere, vinner premier. Blant vervepremiene i år er to måneders abonnement på Spotify, gavekort hos bokhandel og gavekort for sportsartikler. 
Kampanjen klassifiserer deg som bærekraftig dersom du i snitt oppnår 12 poeng pr. uke. Kampanjen varer i 15 uker. Det vil si at du er bærekraftig dersom du totalt får minst 180 poeng i løpet av kampanjen. Du kan følge med på bærekraftsmåleren når du registrerer poeng.

HER KAN DU LESE MER OM AKSJONEN