TV-aksjonen 2022 foregår 23. oktober og går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

I Øvrebø, Hægeland og Vennesla er det som vanlig elevene på sjuende trinn som skal være bøssebærere. Lokal aksjonsleder, Randi Sofie Hagen, er dønn imponert over hvordan de forbereder seg.

Imponert

- Vi hadde nylig møte med alle klassekontaktene. De er alltid positive. De er nye hvert år, men alltid like villige og engasjerte. Det er kjempeflott at sjuende trinn påtar seg denne oppgaven, for dermed er vi alltid trygg på antall bøssebærere, sier Randi Sofie.

Har du lyst til å være bøssebærer? Da ber Randi Sofie deg ta kontakt med Tv-aksjonen i Kristiansand. I storbyen er det hvert eneste år litt for få bøssebærere. Der kan du gjøre en stor forskjell hvis du stiller.

Du kan også engasjere deg på andre måter. Les mer her på

BLI MED.no

Som vanlig starter bøssebærerne i Øvrebø og Hægeland innsamlingen klokka 14.00. I Vennesla går startskuddet klokka 16.00. Når bøssebærerne er ferdige med rundene sine, møtes de til opptelling i Servicetorget i herredshuset i Vennesla og på skolene i Øvrebø og Hægeland. Der stiller Liebermann bakeri med gratis boller til alle. Coop Extra ordner saft.

-Vi håper mange vi bidra til årets TV-aksjon. For næringslivet finnes også store muligheter til å vise samfunnsengasjement, sier Randi Sofie.

Akkurat den biten koordinerer ordføreren sammen med Vennesla næringsforening. Det er selvsagt mulig for bedriftene å gi store summer, men bedriftene kan også stille opp på ringedugnad og mange andre ting.

Leger Uten Grenser skal bruke pengene fra årets aksjon til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. De skal gi vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling.

Mindre enn landet

Hver innbygger i Vennesla ga 45,86 kroner til TV-aksjonen i fjor. Det bør vi slå i år. Vi gav nesten tre kroner mindre enn landsgjennomsnittet. Vi kan jo ikke være bekjent av det!