• Alle som er fylt 55 år som skal ha tredje dose vaksine mot covid-19. det må være gått 4,5 måned siden dose to (nye regler, før var det fem mnd)
  • Alle over 12 år er velkommen til sin første dose.
  • Alle over 16 er velkommen til sin andre dose. Husk intervall på minst tre uker mellom første og andre dose.
  • Husk minst en uke mellom influensavaksine og covid-19vaksine.

Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane sier det kan bli kø. Han ber alle bruke munnbind og holde avstand.

Det er også vaksinering tirsdag 14. desember, men da etter timebestilling. Noen har også time onsdag, og de skal forholde seg til timen.

DET ER VIKTIG AT DERE SPRER DENNE INFORMASJONEN BLANT FAMILIE, VENNER OG KJENTE SOM IKKE ER PÅ SOSIALE MEDIER OG INTERNETT!

- Hvorfor er det så viktig å ta vaksine, Dalane?

- Vaksine er viktig for å redusere risiko for å bli alvorlig syk, bli innlagt på sykehus, og i verste fall dø av sykdommen. Vi vet at vaksineeffekten avtar med tiden, og at en ny dose øker immuniteten raskt. Det er også rapportert effekt av tre doser vaksine mot omikron-varianten. Derfor haster det å la seg vaksinere nå.

Kommuneoverlege Dalane minner om at vi allerede ligger godt an med tredje dose i Vennesla.  Men vi trenger å komme enda høyere i prosentandel for at befolkningen og den enkelte skal ha nødvendig beskyttelse i den viktige tiden som står foran oss nå.

Før helgen var 84,6 prosent av alle mellom 74 og 84 år vaksinert med tredje dose. Tallet for de over 84 var 76,3 prosent.