- Omdal har en allsidig og god bakgrunn og de menneskelige egenskapene som skal til for å ta stafettpinnen videre etter Jürgen Orf, sier kommunalsjef Vidar H. Homme. Homme er svært fornøyd med ansettelsen.

Omdal jobber i dag som prosjektleder for Mur i Sør i Søgne. Han gikk over til Mur i Sør da de kjøpte seg inn i  Vennesla Entreprenørforretning.

Solid utdannelse og bred erfaring

Omdal er utdannet sivilingeniør innen byggfag, og har pedagogisk tilleggsutdannelse. Han har også fagbrev som forskalingssnekker og en variert yrkesbakgrunn.

Han har jobbet som lærer ved Hovden skigymnas, vært prosjektleder i vegvesenet, konsulent i Multiconsult og vært prosjektleder i Kruse Smith og Vennesla Entreprenørforretning. Han har hatt ansvaret for flere store byggeprosjekter lokalt og regionalt.

- Drømmejobben

- Jeg var aldri i tvil om å søke jobben som park og idrettssjef. For meg er det drømmejobben. Park- og idrett er en flott og veldrevet enhet med mange flinke folk. Jeg brenner for idrett og friluftsliv – og har virkelig lyst til å bidra til å utvikle dette videre i Vennesla, sier Omdal.

- Du skal hoppe etter Wirkola når du overtar etter Jürgen Orf?

- Jeg er ydmyk i forhold til det. Orf har gjort en imponerende innsats gjennom flere tiår. Jeg er glad han er villig til å fortsette litt. Han har enormt mye kunnskap jeg trenger å få overført. Park- og idrett er en stor enhet med mange ulike oppgaver – og det blir mye å sette seg inn i, sier Omdal.

Ole Petter Omdal kommer til enhet for park- og idrett på et spennende tidspunkt. Mye er bygget de siste årene, men mye gjenstår.

Gågata i sentrum er ferdig ombygd. Ny svømmehall er åpnet. Idrettsplassen er oppgradert. Sandrip Fritidspark er ombygd og utbygd og første del av strandstien er ferdig.  Nå venter oppgradering av Venneslahallen. Politikerne har også bestilt helt nye idrettshaller på Moseidmoen og Hægeland, for å nevne noe.

- Det blir helt sikkert fokus på å få ned kostnader. Der håper jeg å bidra. Samtidig har jeg en liten drøm. Jeg håper vi kan få bygd noe inne på heia ett eller annet sted, slik at vi får enda flere ut på tur. Vi må utnytte og videreutvikle det fantastiske tur- og løypenettet vi har i kommunen, sier Omdal.

Mangfoldig idrettsbakgrunn

Ikke bare har han bakgrunn fra byggebransjen og prosjektledelse, Omdal har også vært idrettsmann hele livet. Han spilte på Vindbjart til juniornivå, og han satset noen år beinhardt på langrenn. Håndball og orientering har han også drevet med.

- Jeg gleder meg til å samarbeide med idretten og frivilligheten. Det er også en del av min jobb. Jeg brenner for bygda. Det er en drøm som blir virkelighet når jeg via kommunen og kollegiet der får lov til å være med på å utvikle lokalsamfunnene videre, sier Omdal.