Eleven var på skolen mandag og tirsdag, og ble holdt hjemme med en gang symptomer oppstod. Igjen kan vi takke svært tidlig reaksjon fra foreldrene for at ting ser ut til å ha gått bra - uten stor smittespredning.

Rektor Frode Aarøe sier situasjonen er under kontroll. Han er takknemlig for at både ansatte og foreldre ved skolen er på alerten og reagerer tidlig. Han roser adferden som vises.

Foreldre i den aktuelle klassen har fått egen informasjon via sms. Øvrige foreldre og foresatte ved Hunsfoss skole har også fått spesiell informasjon. Alle andre enn den aktuelle tredjeklassen kan fortsette å gå på skolen som normalt.

Kommunens smittesporingsteam jobbet utover fredagskvelden for å avklare eventuelle ekstra nærkontakter. Klokka 19.30 var det klart at 14 elever i den smittedes klasse må i karantene. I tillegg må to elever i andre klasser i karantene, samt tre ansatte. Den smittede elevens familie er også i karantene. Vi minner om at nærkontakter skal i karantene. Det er ikke nødvendig eller praksis at nærkontakter til nærkontakter settes i karantene.  

Teststasjonen i Holtet er åpen fra klokka 09.00 til 12.00 både lørdag og søndag. Det vil bli tatt ordinære pcr-tester denne helgen, ikke huritgtester.

De siste dagene har en førsteklasse ved Hunsfoss skole også vært i karantene. Denne karantene går ut 18. januar og elevene møter på skolen igjen tirsdag 19. januar. Den ansatte som ble smittet hadde flere nærkontakter. Alle nærkontakter til vedkommende er testet - og alle har testet negativt.