- Personen kom med fly for tre dager siden og gikk straks i innreisekarantene. Nå har vedkommende fått positiv test og er i isolasjon. Det er få nærkontakter, og ingenting tyder på at vi har en uoversiktelig situasjon med smitte på avveie, opplyser kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

Vennesla har bare dette ene tilfellet med kjent smitte. Forrige smittetilfelle var 19. november. Cirka ti personer er i øyeblikket  karantene etter å ha vært i nærkontakt med smittede i andre kommuner.

Vennesla har altså en god smittesituasjon, men de neste 14 dagene blir svært avgjørende for utviklingen videre både her i kommunen og i landet.. I Norge var det rekordsmitte siste døgn med 935 nye smittetilfeller.

Samtidig som vaksine nå innføres og vi på den måten kan begynne å se for oss en avslutning av pandemien, har vi altså samtidig stor smitteoppblomstring rundt om i landet med den store risikoen det medfører for utviklingen videre. 

Vi oppfordrer hver enkelt til fortsatt å bidra i dugnaden slik at vi kan holde smitten så lav som mulig i Vennesla. Dette er ikke over ennå. Det er lys i tunnelen, men hver eneste innbygger må fortsatt følge smittevernrådene nøye. Sammen får vi dette til! 

Vi vil igjen uttrykke takknemlighet over innsatsen hver enkelt viser.