- Vi har sendt info til alle foresatte gjennom Visma. Vi har også kontroll på hvor alle ansatte i de to klassene har vært. Jeg vil takke kommuneoverlegen for veldig godt samabeid og gode råd, sier rektor ved Vennesla skole, Svein Anders Hornnes.

Ingen trenger å ringe skolen, legevakt eller kommunen for å få informasjon. Alle som er berørt og involvert har fått generell info. Alle vil i tillegg bli oppringt av kommunens smittesporingsteam i løpet av søndagen.

Elevene skal testes

Alle elevene på fjerde trinn settes i karantene og alle oppfordres til å la seg teste cirka fem dager etter eventuell kontakt med den smittede.

- Dette vil bli gitt råd og info om når smittesporingsteamet ringer den enkelte utover søndag. Elevene bør teste seg mandag eller tirsdag,  opplyser kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

HER er folkehelseinstituttets gode råd til den som er i karantene

Den smittede eleven og familien besøkte en slektning i Kristiansand tidlig i forrige uke. Da slektningen fikk symptomer og etter hvert positiv test, valgte familien fra Vennesla også å teste seg. Det førte til at eleven søndag fikk positivt svar på sin test. Eleven er den eneste i familien som så langt har testet positivt. Flere i familien er også satt i karantene

Ordfører Nils Olav Larsen, som ble orientert om situasjonen søndag ettermiddag, sier dette viser hvor viktig det er å teste seg når symptomer kommer.

- Det ser ut som om smitten er oppdaget tidlig, heldigvis. Vi ventet på en situasjon som dette – og nå skal vi håndtere den best mulig, sier ordfører Nils Olav Larsen.

Ordføreren understreker betydningen av å følge smittevernrådene om  mulig enda nøyere enn ellers. Det er det beste bidraget vi andre kan gi til situasjonen nå.

Også ordføreren trekker fram viktigheten av å forholde seg til informasjonen kommunen nå sender ut. De som er direkte berørt, vil få beskjed. Alle andre, kan ta det med ro og fortsette som normalt.

Kommunens smittesporingsteam jobber søndag ettermiddag med å kontakte alle som skal kontaktes.

Klokka 20.00 samles hele kriseledelsen i Vennesla kommune for å vurdere situasjonen og om det er nødvendig med ekstra tiltak.