Det er stor pågang for test nå som karantene for en del grupper er erstattet av testing dag én, dag tre og dag fem. (smittesporerne gir beskjed om dette hvis du er nærkontakt). Vi ber alle innbyggere ha lav terskel for å teste seg. Testing er fremdeles svært viktig for å oppdage og kontrollere hvor smitten er.

Siste døgn ble det utført 188 hurtigtester og ni pcr-tester ved senteret i Holtet. Hurtigtester er mer arbeidskrevende for stasjonen siden analysen foregår lokalt. Det er nå stort press på vårt testpersonale, men de gjør en kjempejobb.

Det ble til sammen syv smittede siste døgn. Det kom to nye smittetilfeller i går kveld. Også disse tilfellene vil generere betydelig behov for testing av nærkontakter. Det ene smittetilfellet påvirker Vennesla skole hvor en klasse må være hjemme til tester er foretatt. Foresatte er orientert.

Vi må forberede oss på mer av dette framover. Etter hvert som samfunnet åpner mer og mer – og kontakten blant folk øker, vil viruset spre seg – særlig i de deler av befolkningen som ikke er vaksinert, og det gjelder særlig ungdom. Om et par uker begynner vaksineringen av de 340 som er i alderrsgruppen16 og 17-år i Vennesla (kommer info når alt er planlagt) . Samtidig vurderer nasjonale myndigheter om yngre grupper også skal vaksineres, men her er ikke noe avklart ennå.

Vaksinasjonstakten øker gradvis og vi oppfordrer alle over 18 år som ikke er vaksinert om å møte opp på Drop-in førstkommende tirsdag 31. august ved Venneslahallen mellom kl. 17.00 og 20.00. Vaksine er det som hindrer alvorlige konsekvenser av korona når vi etter hvert går over til en normalsituasjon hvor vi lever med viruset blant oss.

Nasjonalt er smitten økende. Siste døgn er det registrert 1093 nye smittede. Det er første gang siden mars vi har så høye smittetall. Nasjonale myndigheter planlegger for at vi om noen uker kan leve helt normalt med smitten blant oss.