- Det bryter nok alle regler for copyright, men er jo veldig morsomt da. Alltid stas når det flotte bygget vårt vekker oppsikt ute i verden, sier kultursjef Arnstein Håkonsen.

Skilt ved utstillingen som forteller om biblioteket i Vennesla.
Skilt ved utstillingen som forteller om biblioteket i Vennesla.

Nordisk juleutstilling

Det er inne i det store hageområdet Gardens by the Bay i Singapore det er bygget opp en gigantisk blomster- og juleutstilling som heter Poinsettias Wishes.  Poinsettia er latin for tradisjonsrike blomst julestjerne.

I år heter utstillingen «Nordic Christmas», og det er Trond Ingebretsen som har sendt oss bildene fra «Gardens by the Bay».

Biblioteket i Vennesla representerer Norge i utstillingen sammen med Ishavskatedralen i Tromsø, er omgjort til en stall eller stasjon for reinsdyr. Herfra reiser de ut i verden med pakkene.

De andre byggene er  Bølgen fra Veijle i Danmark, Grundtvigs kirke i København, Triangel stasjon i Malmø i Sverige, Hallgrimskyrkja på Island og Julenissebyen i Rovaniemi i Finland. Det opplyses at Danmarks ambassadør til Singapore har hjulpet utstillerne med å finne fram til de nordiske byggene.

Vennesla bibliotek i nisseversjon.
Vennesla bibliotek i nisseversjon.

Bilde og beksrivelse

Alle installasjonene er plassert i sammen med fargesprakende blomsteroppsatser, nisser, reinsdyr og presanger. Det er bygget kopier eller halv-kopier av byggene.

Inne ved utstillingen i Gardens by the Bay er det et stort bilde av biblioteket slik det egentlig ser ut. Følgende beskrivelse står å  lese om biblioteket i Vennesla:

«Ved å binde sammen et eksisterende samfunnshus med et læresenter, har Vennesla bibliotek og kulturhus inkorporert energibesparende løsninger i alle deler av prosjektet og det er skapt et lavenergibyggbverk. Med en attraktiv fasade og en åpenbar bruk av tre i strukturene, blir det et et distinkt ribbe-konsept som stråler ut fra geometrien i taket, videre til veggene og til og med til innredningen inne i bygget.»