Smittetilfellet handler om en person som allerede var i karantene grunnet smitte i nær relasjon. Det er ingen nye nærkontakter.

At vi har så få smittetilfeller de siste dagene, gleder kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.  Han ønsker å takke alle venndøler.

-Ting  kan jo endre seg fort, men det ser ut som at de siste tiltakene har effekt.  Jeg vil takke alle sammen i Vennesla som er flinke til å følge opp lokale og nasjonale råd og regler. Mange jobber godt med å gjøre situasjonen best mulig i Vennesla, sier han.

Da smitten økte og Kristiansand strammet inn tidlig forrige uke,  fulgte Vennesla raskt opp med lokal innstramming og egen lokal forskrift. I helga har også andre nabokommuner fulgt opp, etter kraftig smitteøkning.  Enkelte av dem har måttet innføre strengere regler enn oss.

Tirsdag kommer nye nasjonale innstramminger. 
-Vi må bare fortsette dugnaden.  Vi må følge opp og følge med, i alle fall fram til sommeren, sier Dalane. 
Statsminister Erna Solberg takket alle nordmenn for samarbeidet i en tale søndag.  Det er nå ett år siden pandemien kom til Norge og tok tak.  Vennesla har passert 70 smittede. Vi har sluppet de store, ukontrollerte utbruddene. Til nå. 
nå kjemper vi mot et virus som er mer og mer smittsomt.  Vi har fortsatt en jobb å gjøre. 
Vi ønsker hverandre lykke til nå ved oppstarten til ny uke.