Leder for smittesporingsteamet, Geir Knutsen, sier det er viktig at alle som var i butikken i det aktuelle tidsrommet bestiller test og tester seg torsdag/fredag. Ikke onsdag, det er for tidlig til avklaring.

Test som bestilles på c19.no etter kl 20 blir satt opp til time formiddagen etter. Test som bestilles mellom kl 12 til ca kl 16 blir satt opp en gang mellom 1530 og 1930 samme kveld. 

TEST BESTILLES HER PÅ www.c19.no 

Vi håper vi unngår flere smittetilfellert, men er noen flere smittet, må denne smitten avdekkes og stenges inne i karantene, før den spres videre.

Altså: Har du vært på matbutikken Kiwi i Sentrumsvegen  i Vennesla mellom 15.00 og 23.00 må du teste deg.

Ikke ring smittesporingsteam eller kommune. Dere må bestille test!

om karantene etter kiwibesøk:

Kundene anbefales kun å ta en test tidligst torsdag og anbefales å holde seg mest mulig for seg selv fra nå og til prøvesvaret kommer. De kan gå på jobb og skole, men holde så god avstand som det er mulig der. De trenger ikke å gå i ordinær karantene, og husstanden heller ikke i ventekarantene.
Hvis de skulle få symptomer før torsdag neste uke bør de ha ekstra lav terskel for ny test. 
 

Ellers er situasjonen tirsdag kveld klokka 21.00 a seks smittesporere jobber utover kvelde. Teststasjonen signaliserer at flere smittetilfeller vil komme. Vi nevnte en smittet russ da vi fortalte om seks smittetilfeller tidligere i dag. Det er i kveld kommet to nye smittede som følge av denne smitten, hvoran Kiwi-situasjonen er den ene.

Det kan komme karantenesituasjoner ved offentlige virksomheter utover kvelden. Det vil hurtigtester avgjøre.