Etter to uker med kraftig smittevekst, ser Vennesla kommune seg nødt til å innføre egen forskrift. Smitten står og vipper. Situasjonen er bekymringsfull foran flere fridager med 17.mai-feiring og ikke minst Eid-feiring.

FOR MER INFO BRUK HJEMMESIDEN

Er detaljene i reglene og rådene vanskelige å forstå, er dette oppsummeringen: Treff så få som mulig, hold deg unna arrangementer og pass på god avstand til de få du må treffe!

Forskrift og råd:

Etter vedtak i Vennesla kommunes formannskap tirsdag innføres forskrift med følgende viktige punkter. Brudd på forskrift er forbundet med straffeansvar.

  • Det er forbudt med mer enn fem på besøk hjemme, eller i tilknytning til hjemmet. Dette gjelder også ute i hagen eller på hytta. Vi råder samtidig innstendig om ikke å ha mer enn to på besøk, og så få besøk som mulig. (unntak for barnehage og skolekohort)
  • Det er forbudt med flere enn fem personer på private arrangementer i leid lokale.
  • Det er forbudt med mer enn 20 på samlinger ute der folk treffes (private samlinger/arrangement på offentlig sted) For eksempel vennegjeng på tur i skogen, nabotreff ved lekeplassen eller russ som ruller. Maks 20. (nasjonal regel)
  • Det er forbudt med flere enn 50 personer på offentlige arrangementer med ansvarlig arrangør. Alle må sitte på faste tilviste plasser. Vi råder samtidig alle til ikke å holde slike arrangementer.
  • Det er forbudt med flere enn 100 på offentlige arrangementer med ansvarlig arrangør utendørs. 300 personer hvis det er tilviste faste plasser og personene fordelt på kohorter på 100 personer. Vi råder samtidig alle til ikke å holde slike arrangementer.
  • Forskriften gjelder fra onsdag 12. mai klokka 00.00 til fredag 21. mai kl. 24.00

(Utover dette gjelder nasjonale regler som før)

- Forskriften vil hjelpe oss alle til å nå målet om smittenedgang. Vi må treffes minst mulig og gjøre minst mulig sammen. Ja, det er kjipt, men vi må slå ned smitten, sier ordfører Nils Olav Larsen.

Viktige tilleggsråd

Vi har også noen gode råd i tillegg til forskriften. Råd er like viktige å følge som regler, eneste forskjell er straffeansvaret.

  • Hold alltid avstand på minst en meter, helst to
  • Bruk munnbind når du ikke kan sikre avstand på offentlig sted. Butikker for eksempel.
  • Ha så få nærkontakter som mulig.
  • Test deg med minste mistanke om smitte.

Vi vil understreke at TISK-arbeidet (testing, isolasjon, sporing og karantene) pågår alt hva remmer og tøy kan holde,, og har gjort det i over en uke. Vi tester flere hundre daglig. Nå må alle oss innbyggere gjøre vår del. Det handler om å minst mulig fysisk kontakt med hverandre i noen kritiske dager framover.

HELE FORSKRIFTEN KAN LESER HER