- Vi håper været holder seg utover. Da kan vi bli ferdige. Vi gruser så lang bevilgningene rekker, sier park- og idrettsjef Jürgen Orf.

Før i høst ble den delen av Mila som går til Heptekjerr fikset opp med nye grøfter, stikkrenner og skikkelig grus. 

Mila3

Rundløypa

Nå har arbeidet startet i rundløypa som går nokså parallellt med Bevervegen. En drøy kilometer skal gruses. Fremdeles er det grus fra kunstgressbanen på Moseidmoen som brukes. Orf regner med å ha spart rundt 200.000 kroner på gjenbruk av grus.

- Dermed får vi gjort mer. Jeg vet ikke hvor langt vi rekker. Nå skal vi ta rundløypa. Deretter begynner vi innover Mila mot Jerusalem. Vi kommer nok et stykke, sier Orf.

Parksjefen lot seg imponere over arbeidet som gjøres da han tok turen mandag. Asbjørn Verås holdt på med gravemaskinen. Han grøfter og legger grus. Han graver forsiktig slik at det ikke blir større naturinngrep enn nødvendig.

Nå kjøres det med tunge maskiner i  løypa. Derfor er det litt humpete. Etter hver skal alt rakes og jevnes ut. Blir det mye frost, må kanskje dette vente til våren. Håpet er å rekke det i høst. Da blir det så fint at du kan gå med barnevogn eller kjøre med rullator i rundløypa.

Inne i Mila får Jürgen Orf øye på den grønne dostolen. Den har stått langs stien i flere år.

- Ha ha. Den er jo klar til bruk, men skriv at dette sanitæranlegget ikke er helt etter de forskriftene vi i kommunen jobber etter, ler Orf.

 

Bidle av toalettstol kastet i heia