Anbudet er på 4,3 millioner, og det er Kaspar Strømme AS som har fått hovedoppdraget.. Jobben vil ta rundt tre måneder - hvis alt klaffer greit.

En knapp kilometer

Strandstien blir 875 meter lang, begynner med sykkelstien ved fv 405 og vil gå langs Nesane opp til stranda ved Kuleberget.

Strandstien blir cirka én meter bred pluss en halv meter skulder på hver side. Stien skal ikke asfalteres. Den vil heller ikke bli brøyta om vinteren.

Det har tatt godt over ti år å planlegge stien. Det har vært flere runder med grunneiere, mange forslag, nye vurderinger og mange ulike hensyn som skal forenes.

Prosjektleder Leif Sakariassen sier de har gode avtaler med alle grunneiere og at alt nå ligger til rette for at Vennesla skal få en flott strandsti i et meget snetralt område av bygda.

I slutten av uka

- Vi skal ha første byggemøte eller oppstartmøte onsdag 5. september.  Samme dag eller dagen etter begynner Kaspar Strømme AS å kjøre til stein nede ved pumpehuset nedenfor Birkelands eiendom,  forteller han.

Deretter går det slag i slag. Dette er helt etter framdriftsplanene som ble lagt i vinter og vår da forhandlingene med grunneierne var avsluttet. Forutsatt oppstart har vært månedskiftet august-september.

Været?

Sakariassen kan ikke si sikkert når strandstien står ferdig. Hvis alt klaffer, går det som nevnt fort. Det betyr at vi må ha en mild og fin høst, uten flom.. Slår været seg vrangt, kan det oppstå pauser - eller utsettelser som fører til at noe må vente til våren igjen.