- Vi har vært flinke i Vennesla og derfor vil jeg takke befolkningen, men vi har også vært heldige. Ved inngangen til helga har jeg noen gode oppfordringer til innbyggerne: Praktiser smittevernregelene og finn fram tursekken og kom deg på tur! Det sier varaordfører Eivind Drivenes, etter fredagens korte møte i kriseledelsen. 

Fortsatt ikke smitte

Heller ikke denne uken er det registrert smitte i Vennesla, til tross for at ganske mange er testet. 

Hvorfor greier Vennesla å holde smitten på avstand? Vi skal juble for at vi greier det, for det betyr enormt mye for skoler, barnehager, bedrifter, foreninger, lag og barn og unge og eldre, for arbeidsplasser og næringsliv og kulturliv at vi kan ha tilnærmet normal aktivitet i hele kommunen.

Men hvorfor greier vi det?

Svaret har ingen helt sikkert. Men vi vet at dess flere av oss som følger smittevernreglene, dess større sjanse for at smitten ikke kommer. Hver eneste en har et stort ansvar fortsatt. Vi må greie å holde fokus. Smitten har økt noen dager i Norge. Nå flater det ut igjen flere steder, fordi vi er en befolkning som tar ansvaret når myndighetene ber oss om det.

I Vennesla har vi vært flinke. Vi må fortsatt være flinke. Hvis noen glir ut, må vi vennlig få dem på plass igjen. Smittevern er viktig!

Så lite som skal til

EN METER AVSTAND, sier smittevern-ekspertene.

Ett eller annet sted rundt der er èn millimeter nok! På ei ferje, ei strand eller et kjøpesenter kan en venndøl ha vært akkurat den nødvendige millimeteren unna å få smitte i seg, akkurat den ene millimeteren som gjør at vi slipper å sende folk i karantene eller stenge ned betydelige deler av lokalsamfunnet.

Vi kommer aldri til å få vite sikkert hvor nær eller langt unna et stort smitteutbrudd vi har vært til nå, men vi bør tenke over at det faktisk er slik virkeligheten er. Det er bittelite som skal til før vi er i en helt annen situasjon enn nå. Det er derfor vi alle sammen må huske på å praktisere smittevernreglene, det er derfor vi er nøye med besøk på sykehjemmene, det er derfor di skal bruke antibac når du går inn og ut av butikker....

Vask hendene ofte, hold avstand og pass på at de rundt deg også gjør det!

God helg alle sammen!