- Vi kan dessverre ikke invitere til stort arrangement som vi pleier, men vi kan ha skikkelig digital fest i stedet. Vi skal også være på plass ute i lokalmiljøet og være tilgjengelige for de unge som er der.

Det sier Anne-Siv Johannessen. Hun er den nye lederen for Moonlight i Vennesla.

mooncraft

Mooncraft

Hun har store forventninger til at mange ungdommer kobler seg opp på den helt nye serveren som står klar til 1. mai. Da fortsetter Mooncraft med massevis av konkurranser,  artigheter og flotte premier.

- Vi håper så mange som mulig kobler seg lokalt opp hjemmefra. Mooncraft er et skikkelig kult samfunn som de unge har bygd i Minecraft de siste ukene, og nå topper vi det natt til 1. mai. Vi begynner torsdag klokka 16.00 og holder på hele natta og dagen til kl 16.00 1. mai, forteller Anne-Siv.

Over 25 ungdommer har de siste ukene vært inne hver kveld i Mooncraft. Det er skapt et digitalt møtepunkt som er åpent for alle. Her er det mye engasjement fra ungdommen og de tar ofte initiativ til å arrangere aktiviteter som de ansatte på Moonlight bistår med å gjennomføre.

Ungdommen imponerer

Anne-Siv Johannessen begynte som ny leder på Moonlight akkurat da alle andre gikk hjem og ikke fikk lov å treffes lenger. Det er blitt en annerledes start:

- Jeg er imponert over de unge. I fire uker har vi på Moonlight værte ute i nærmiljøet og vært dialog med de unge. Vi er imponerte over hvor bevisste de er på situasjonen. De aller fleste overholder gitte råd om smittevern, sier Anne-Siv.

Moonlight har egentlig flyttet ut av kontorene og ut i nærmiljøet de siste ukene, pluss inn i dataverdenen på en helt ny måte. Mooncraft er en ting, men chattetjenesten Moonchat er også populær – og operativ daglig.

moonchat

Moonchat og ute i bygda

- Natt til 1. mai chatter vi til 02.00 på natta. Et smil på snap, en samtale gjennom digital gåtur, oppmuntrende ord og gode råd. Ungdommen skal vite at vi er her for dem. Moonchat er tilgjengelig på Snap og Messenger, sier Anne-Siv, som sier ungdomsavdelingen er mye rundt i hele kommunen og Iveland for tida.

Det vil de også være natt til første mai. Sammen med Vennesla Aktivitetsklubb og Frivilligsentralen vil de ha folk rundt forbi i Vennesla, Skarpengland og Iveland.

- Vi har vært mye ute for å prate med unge. Vi registrerer at mange unge holder seg hjemme., og de som er ute er som oftest i mindre grupper. Fremover er vi tilgjengelige ute hver kveld og vi kommer til å være til stede for ungdommen, høre hvordan de har det, og gi dem informasjonen de trenger, sier Anne-Siv.

- Bry dere om

Hun gleder seg over alt som skjer, men gleder seg enda mer til mer normale dager.

-Jeg leda Moonlight noen år fram til 2012, før jeg begynte i eiendomsbransjen. Nå er jeg tilbake. Jeg merker jeg har savna ungdommen. Jeg gleder meg til å høre alle ideene og forslagene, til å sette i gang nye ting, sier Anne-Siv og fortsetter:

-Moonlight må nok bli mye mer digitalt fokusert. Og så må vi bli mer opptatt av den store, nye gruppen med unge som ikke er så synlige, de som sitter hjemme.

-Hva vil du si til de unge, akkurat nå?

- Bry dere om hverandre. Hold kontakten, men på nye måter. Vær sosiale. Og husk at vi på Moonlight er her for dere, avslutter Anne-Siv Johannessen.