Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane fikk svarene fredag kveld. Etter at det ble oppdaget en smittet person med ukjent smittekilde torsdag, ble det testet et betydelig tall mennesker i nærheten av den smittede. I tillegg kom det som vanlig en del andre innbyggere for å teste seg.

- Vi har testet rundt femti siste døgn. At alle er negative, er en god indikator på at det ikke er så mye uoppdaget smitte i Vennesla som vi har fryktet, sier Dalane.

Det er også testet noen innbyggere  fredag. Svar på disse testene kommer i helgen.

Ordfører Nils Olav Larsen feiret vinnerne av kulturprisen da nyheten om null smitte ble varslet av kommuneoverlegen  like etter kl. 22 fredag kveld  Han synes dette er svært gode nyheter.

- Fantastisk. Jeg fryktet smitte nå. Dette viser at vi er både veldig heldige og veldig flinke i Vennesla. Jeg har vært på et par kulturarrangementer i kveld. Folk er svært flinke tll å følge smitterådene, sier han.

Ordføreren gjentar tidligere råd om fortsatt holde avstand og å unngå steder hvor mange mennesker er samtidig.

- Disse tallene viser at venndølene bør prøve å holde seg i Vennesla. Her er lite smitte, og vi må jobbe for at det bli situasjonen også i fortsettelsen. DA må vi jobbe sammen. Dugnaden må fortsette, sier ordføreren.

Agder har lavest smitte i landet, men den er økende. For to døgn siden ble 298 nye smittet i Norge, siste døgn var tallet 498.  Smitten har ikke spredd seg så fort siden april. Nasjonalt har smittetallene passert 20.000 i helga. I Vennesla er vi fremdeles på 27 smittetilfeller siden pandemien startet sist vinter.