- Du vet, før i tia advarte vi aldri mot litt snøvær og væromslag, men i dag er alt både mer travelt og komplisert, og kravene og forventningene er høyere., sier oppsynsmann Stein Henry Larsen, med over 45 års erfaring i faget.

Så langt er det ikke sendt ut farevarsel, men i flere medier fokuseres det på vanskelige kjøreforhold i slutten av helga. Mandag morgen kan det være lurt å beregne litt ekstra tid. Det er bedre å ha god tid, enn å irritere seg over at brøyte- og strømannskapene ikke rekker å være alle plasser på en gang.

Søndag blir det betydelig mildere og utpå ettermiddagen vil temperaturen ligge rundt null for å så å øke til flere plussgrader på mandag. Vinden er fra sørøst og det meldes noe snø – kort sagt typisk sørlandsk vinterlig væromslag. Det vil begynne med litt tørr snø, gå over til kram snø, for så å bli til slaps og regn. Etter flere dager med kulde, vil det også slå opp kulde fra grunnen.

- Sørøstig vind og rundt null og nedbør betyr snø. Er det noe jeg har lært i denne jobben, så er det det!.  Det er ikke vits i å ut å kjøre hvis ikke du må,  slik værmeldingene ser ut nå, men ting kan jo forandre seg fort, sier Larsen.

Kommunen har fem egne brøyteenheter klare, i tillegg kommer 17 innleide over hele kommunen. Strøing er det ti enheter som kan utføre. Vi minner om at det er de kommunale vegene og en del private veger som Vennesla kommune har vedlikeholdsansvsr for. Fylkesveg 405 og riksveg 9 og en del andre veger er det fylkeskommunen som har ansvaret for.

Oppsynsmann Larsen oppfordrer til litt tålmodighet:

- Vi må i alle fall brøyte før vi strør, sånn er det bare - og selv om vi strør, kan sand snø ned. Derfor må folk ha en viss tålmodighet hvis meldingene slår til, sier Larsen.

Mye er forandret på de over 40 årene han har jobbet i Vennesla kommune. Ikke minst måten vi skor bilene på.

- Før trengte vi aldri strø på 10 kuldegrader. Alle hadde piggdekk og lastebilene kjettinger. Dette bidro til å rive opp vegen. Nå er det helt motsatt. Hvis noen hundre biler kjører opp og ned Heptekjerr på piggfrie dekk, glaseres vegen sier Stein Henry Larsen som avslytter med denne kommentaren:

- Vi er klare til å håndtere et helt vanlig vintervær. Det håper jeg innbyggerne også er. Jeg skal ha vakt selv - hele helga.