Ungdomstiltak

-Foreldre må nå passe ekstra godt på. De bør vite hvor barna deres er og hvem de er samme med. Ungdom må ikke treffes i flokker, sier SLT-koordinator Indiras Derviskadic.

Bodil Flo Berge Gausdal sier politiet i helga vil passer ekstra på at ungdom i Vennesla følger de retningslinjer og regler som myndighetene har kommet med.

-Foreldre må våge å si nei til barna sine. Det er forbud mot festliknende aktiviteter med mer enn ti personer i Vennesla kommune. Uansett hvor få man er, skal man passe på smittevernreglene, sier hun.

For å unngå at ungdom samles på en smittefarlig måte vil ansatte i Moonlight gå ut på aktuelle steder. Det er særlig rundt Vennesla ungdomsskole det er meldt om at ungdommer samles.

Sammen med Frivilligsentralen jobbes det også med å få på plass ettermiddagsravner og kveldsravner med voksne som kan oppsøke aktuelle steder i Vennesla kommune og se til ungdommen.

Vi minner om at det er mye moro man kan finne i vårværet på som alternativ til å stå tett sammen i grupper.

Ingen kjente smittetilfeller

Det er fortsatt ingen kjente smittetilfeller i Vennesla kommune, utover en ansatt som er bosatt i annen kommune. Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane opplyser at det er gjort minst 120 tester i Vennesla de siste dagene. 100 er kommet tilbake negative, 20 venter vi på fortsatt.

-Det viktige er å vaske hendene, holde avstand og ha god hostehygiene. Vi må ikke bli trette av å forholde oss til dette, sier Dalane.

Det er nå 118 kommunalt ansatte (74 i helse- og omsorg)  i karantene, en nedgang på tre på ett døgn. Neste uke vil over 20 komme igjen fra karantene, men nye kan selvsagt komme til. 

Bruk digital post

Servicetoget ønsker å minne om «Sikker innsending av dokumenter til kommunen» via eDialog. Vi ønsker at all post som skal sendes til kommunen skal være digitalt. Dokumentene kommer raskere fram uten å utgjøre smittefare.

Kommunen har innført svært strenge postrutiner – og det vil hjelpe veldig hvis flest mulig benytter de digitale løsningene.

HER kan du lese mer detaljert om digital postgang.