- Nå er vi der. Et fantastisk flott anlegg for hele regionen. Alle kan bruke Sandrip,  fra de ivrigste idrettsutøverne til mosjonistene og turgåere, fra gammel til ung, sier styreleder Eivind Drivenes i Sandripheia Fritidspark.

De fire eierkommunene, Vennesla, Søgne, Songdalen og Kristiansand, får landsdelens flotteste skiskytteranlegg, tre kilometer rulleskiløype og tre kilometer med kunstsnøanlegg, samt nye parkeringsplasser og skileik og familieområde for bare 11 millioner kroner.

- Hele prosjektet passerer 40 millioner kroner. 14,5 millioner kommer i spillemidler. Kommunene må altså ut med 11. Vi får enormt mye for de kommunale kronene, sier Drivenes.

Den offisielle åpningen foretas av skiskytterpresident Arne Horten. Det skjer klokka 12.30.

Før det er det skiskytteroppvisning med lokale talenter og stafett med lokale langrennstalenter. Det blir spektakulært. De kommer opp i over 50 km/t på rulleski i den heftigste asfalterte bakken

Klokka 13.00 er det hopprenn på kunstdekket i Sandripbakken.

- Vi stiller med grillmat og bløtkake, sier Eivind Drivenes.

De siste 34 ventilene til kunstsnøanlegget skal være ferdig installert søndag. Drivenes håper  det blir mulig å skru på vannet og vise hvordan kunstsnøanlegget vil virke.