Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Informasjon Korona

Vennesla kommune har under hele korona-pandemien forsøkt å følge opp nasjonale regler og råd på en best mulig måte. Kriseledelsen møtes jevnlig for å diskutere lokale konsekvenser og eventuelle lokale tiltak.

Utover forebyggernde bruk av munnbind i helse- og omsorgstjenesten har Vennesla i øyeblikket ingen tiltak i tillegg til de nasjonale. Vi  legger flere ganger i uka oppdatert informasjon som artikler på denne siden. Disse informeres også om til pressen og på facebook. Dere finner alle artiklene lenger nede på denne siden.

Smitteråd – de fire viktigste:

 • Hold avstand, minst 1 og gjerne 2 meter (over 2 meter slipper du å defineres som nærkontakt).
 • Hold hendene rene.
 • Vær hjemme når du er syk.
 • Begrens antallet personer du møter.

Når skal du teste deg?
Det er nå svært god kapasitet for testing i Vennesla kommune. Vi anbefaler en lav terskel for testing ved symptomer eller dersom man for eksempel har vært nærkontakt.

Bestill time til test på www.c19.no Innlogging med ID-porten.Testen foregår ved fremmøte stort sett i bil.

Teststasjonen ligger på parkeringsplass mellom Vennesla kirke og Vennesla bedehus, nærmere bestemt Venneslavegen 290 for de som bruker GPS. 

Dersom du ikke har mulighet for å bestille time på c19.no kan du ringe 90223523 hverdager mellom kl. 09.30 - 11.00. 

Spøtsmål og svar:

Sykefravær, karantene, isolasjon, reiser og så videre. Alle slike spørsmål finner du de beste - og mest oppdaterte -  svarene på ved å bruke de nasjonale informasjonssidene som følger her:

Råd og regler for alle i hele landet

Fra 4. januar er det innført nye og strengere råd og regler for aktiviteten i Norge. Under følger en oversikt over disse:

De nasjonale rådene fra og med 4. januar:

Sosial kontakt:

 • Unngå å ha gjester i hjemmet. Vent 14 dager med private besøk. Unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Aleneboende kan ha besøk eller gå på besøk med en til to faste venner eller til en fast husstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort. (Nytt)
 • Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter (Nytt)

Reiser

 • Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. Hytteopphold med personer fra samme husstand frarådes fortsatt ikke, innenfor de lokale og nasjonale rådene og reglene som gjelder.

Skoler og utdanning

 • All undervisning og alle planlagte arrangementer ved universiteter, høgskoler og fagskoler blir digitale frem til 18. januar.
 • Alle landets videregående skoler og ungdomsskoler går over til rødt nivå.
 • Det gis ikke nasjonale føringer for nedstengning av folkehøgskolene eller bibelskolene. Folkehøgskolene følger anbefalinger og retningslinjer fra lokale helsemyndigheter.

Arbeidsplasser

 • Hjemmekontor for alle som har mulighet til dette.

Butikker

 • Alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt ha adgangskontroll. Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes antallbegrensninger og adgangskontroll. Idrett
 • Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand.
 • Toppidretten og kulturutøvere som har et særskilt unntak med egen regulering, omfattes ikke.

Dette er de nye nasjonale reglene fra og med 4. januar:

 • Maksimalt fem personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Hvis man er flere enn fem i samme husstand, kan selvfølgelig alle i husstanden møtes.
 • Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement, kulturarrangement, seminarer, livssynssamlinger, seremonier mv., likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert. De fleste av disse arrangementene vil uansett ikke være i tråd med nasjonale anbefalinger og bør derfor utsettes eller avlyses.
 • Det innføres nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer.

Virksomheter med en-til-en kontakt 
Gjeldende veileder for frisører, optikere, fysioterapeuter, psykologer m. fl. finnes her.  

 

koronavirus-tema21

To nye smittetilfeller

Oppdart koronainfo 20.01

Det er registrert to nye smittetilfeller i Vennesla. Smittekilde er avklart. Vennesla kommune informerer også  om at Hjørnet dagsenter åpner for mer aktivitet fra i dag 20. januar.

larsen

Smitten flater ut - ordføreren takker

1501 oppdatert koronainfo

Vennesla har hatt 43 kjente smittetilfeller siden oppstart av pandemien i fjor. Nå flater smitten igjen ut og synker. Ordfører Nils Olav Larsen takket kommunens ansatte og innbyggere på møtet i kriseledelsen fredag.

koronavirus-tema21

To nye smittede

1401 oppdatert koronainfo

Onsdag kveld er det registrert to nye smittede. De to var allerede i karantene

Hunsfoss skole

Én klasse må i karantene ved Hunsfoss skole

1101 koronainfo

Den ene av to klasser på første trinn, samt fire ansatte, er satt i ordinær karantene ved Hunsfoss skole. Karantene varer fram til 19. januar. Mistanken om smitte fra helga, viste seg å være riktig.

koronavirus-tema21

Ingen nye smittetilfeller søndag

1001 koronainfo

Det er ikke meldt om nye lokale smittetilfeller i Vennesla søndag. Men det er registrert en ny smittet fra utlandet.

koronavirus-tema21

Første trinn ved Hunsfoss skole i karantene

0901 koronainfo

En ansatt ved Hunsfoss skole har covid-smittet i nær familie og er nå i karantene til endelig testresultat foreligger. På grunn av dette er første trinn ved skolen satt i karantene inntil videre.

koronavirus-tema21

Fem nye smittetilfeller lørdag

0901 oppdatert koronainformasjon

Fem personer har testet positivt etter å ha gjennomført hurtigtaster ved testestasjonen i Vennesla lørdag. En av de fem hører hjemme i Iveland kommune.

Kommunen og næringslivet hadde oppsummerende møte på Teams denne uka.

Næringslivet gjør det i all hovedsak bra

0801 Oppdatert koronainfo

Et helt spesielt 2020 blir i næringslivet oppsummert slik: «Det går stort sett veldig bra for mange bedrifter. Venneslas næringsliv har gjort det mye bedre enn vi fryktet».

koronavirus-tema21

Én ny person smittet

0701 oppdatert koronainfo

Én ny innbygger har testet positivt for korona torsdag. Smittekilden er ukjent. Alle nærkontakter er kartlagt. 

koronavirus-tema21

Tre nye smittetilfeller - 24 i karantene

Koronainfo nr tre 0601.

Onsdag kveld fikk Vennesla kommune tre nye smittetilfeller. I det ene tilfellet er smittekilden ukjent. Kommuneoverlegen ber innstendig om full konsentrasjon om smittevernrådene

Maj Brit Larsen får det aller første stikket med koronavaksine i Vennesla av sykepleier Ragnhild Harbo.

Vaksineringen i gang – 48 doser denne uka

- Litt karsli å være heilt føsst, sa Maj Brit Larsen (68) da hun ble aller første innbygger i Vennesla kommune som fikk korona-vaksine onsdag formiddag. Gradvis rulles nå vaksineringen ut.

koronavirus-tema21

Én person smittet

0601 oppdatert koronainfo

Én person er kommet fra utlandet med smitte til Vennesla. Kommuneoverlegen sier at situasjonen er oversiktelig.

skoleskyss

Unngå buss til skolen hvis du kan

Agder Kollektivtrafikk oppfordrer skoleelever om å gå, sykle eller bli kjørt til skole de neste to ukene. Både voksne og barn bør unngå å bruke kollektivtrafikk hvis dette er mulig.

Per Kjetil

Avlyser arrangementer, mer digital skole, økt bruk av munnbind

Oppdatert koronainformasjon 4. januar 2021

Vennesla kommune følger opp alle nasjonale råd og regler og ber innbyggerne bidra til så lav sosial aktivitet som mulig de neste 14 dagene. Her følger informasjon om nasjonale råd – og konsekvensene for oss i Vennesla kommune.

vaksine

Vennesla begynner vaksinering på sykehjem i uke 1

Vennesla får 40 doser korona-vaksine i uke 1. Da begynner vaksinering av de mest utsatte innbyggerne. Her følger også info om åpningstider for teststasjonen og annen nyttig info. ALLE SOM SKAL HA VAKSINE BLIR KONTAKTET!

Vaksinering starter i midten av januar etter planen.

Vaksineplan og julefred

Ingen smitte. Cirka 250 testet denne uka. Under følger informasjon om vaksineforberedelser og juleavvikling.

Kommunelege Per Kjetil Dalane

Stort fokus på gode rutiner for vaksinering

Fremdeles ingen nye smittetilfeller i Vennesla. Måtte det fortsette, slik at kommuneoverlege og fagfolk kan konsentrere kreftene om en best mulig plan for vaksinering fra januar.

Klar til trygg julehandel. Agnar Espegren, Anette Jakobsen, Anstein Voreland og ordfører Nils Olav Larsen.

Hurtigtester, vaksiner og juleråd

4. desember oppdatert koronainfo

Fortsatt ingen nye smitteregisteringer i Vennesla kommune. Ved å følge smittevernrådene bidrar du til at vi kan fortsette slik.

Plakater med venndølske smittevernråd til julehandelen

Juleselskap, julehandel og julereiser

Under følger råd og anbefalinger om hvordan du bør oppføre deg under julehandel, julereising og julefeiring. Vi håper dette bidrar til at Vennesla forblir smittefritt også gjennom jula.

Rådgiver May.Lene Uberg i seksjon for helse- og omsorg.

Helt trygt rundt munnbind i Vennesla kommune

Det er ikke grunn til frykt eller bekymring rundt kvaliteten på munnbind i Vennesla kommune. De er godkjent og CE-merket. VGs artikkel i helgen er ikke presis rundt akkurat dette.

Ikke positiv test likevel

19. november

Personen som ble innlagt på sykehus, har testet negativt på korona, etter at en hurtigtest først viste smitte.
Per Kjetil

- Befolkningen viser gode holdninger og god beredskap!

13. november: Oppdatert koronainfo

Denne uka ble vi satt på prøve da smitten kom til Vennesla skole. Det endte med to smittede elever og over 170 negative tester. Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane mener innbyggerne skal takke hverandre for dette resultatet.

Vennesla skole[1]

Ingen nye smittede - alle analysert

12.november - torsdag ettermiddag

Torsdag ettermiddag er alle 178 prøvene fra mandag og tirsdag analysert. Det er ikke flere korona-positive. 

Vennesla skole[1]

60 i karantene – nesten 100 testes

8. november: Oppdatert info korona

Vennesla kommune har søndag hatt kontakt med samtlige som kan ha hatt kontakt med den smittede eleven på Vennesla skole. 60 er satt i karantene og cirka 100 skal testes mandag.

Vennesla skole

Én elev smittet - to klasser i karantene

8. november koronainformasjon

En elev ved Vennesla barneskole har testet positivt for Covid-19. Begge klassene på fjerdetrinn må i karantene. Alle berørte har fått informasjon. De vil også bli oppringt av Vennesla kommune

Ber alle bidra til å redusere spredning av smitte.

Denne sjansen får vi ikke igjen – nå gjelder det

0611: Oppdatert informasjon korona

Også i Vennesla må vi holde oss hjemme og treffe færre mennesker. Ordfører Nils Olav Larsen sier vi har denne ene sjansen til å holde smitten på avstand. Vi får den ikke igjen!

koronavirus-tema21

Alle testene negative

Fredag 30.10

Ingen av de femti testene som ble analysert fredag, viser smitte. - Det er fantastisk. Jeg hadde fryktet mer smitte, sier ordføreren.

koronavirus-tema21

Én ny smittet – strammer inn private arrangementer

Info 27. oktober

En ny person i Vennesla er smittet. Vedkommende bor alene og har ikke hatt nærkontakter. Regjeringen innførte i ettermiddag strengere smitteverntiltak. De handler mye om at DU må treffe FÆRRE!

koronavirus-tema21

To nye smittetilfeller i Vennesla

24. oktober

Det er to nye smittetilfeller i Vennesla. Det dreier seg om to arbeidere fra utlandet som har vært i karantene siden de kom til landet.

IMG_7451

Alle må skjerpe seg – så enkelt!

Koronainfo 23.10.

270 nye smittede i Norge siste døgn. Regjeringen varsler strengere tiltak til uken. Nå må alle skjerpe seg og følge smittevernreglene! I denne saken får du også informasjon om influensavaksine

koronanæring

Bra i næringslivet - men noe bekymrer

Arbeidsledigheten fortsetter nedover og det går veldig godt i Vennesla – er hovedkonklusjonen etter det månedlige korona-møtet mellom næringslivet og ledelsen i Vennesla kommune.

smittesporing

Smittesporing-teamet er beredt

Vennesla kommune har nå rundt 14 ansatte som har frisket opp og trenet kunnskapen om smittesporing. De skal i aksjon øyeblikkelig hvis det kommer korona-smitte til Vennesla.

IMG_7451

Fortsatt ingen smittede – øver på utbrudd

Ingen meldinger om smitte og arbeidsledigheten synker videre. Nå er det lett å bli for rolig. Derfor øver og tester vi i kommunen hva vi må gjøre hvis det kommer et stort smitteutbrudd.

ledighet tall

Arbeidsledigheten under fire prosent igjen

Oppdatert koronainfo 4. september

Fortsatt ingen meldinger om smittede. Arbeidsledigheten er under fire prosent igjen, men både kommuneledelse og næringslivsledere frykter de langsiktige virkningene av pandemien.

Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

Testing blir enda viktigere framover!

Korona-info 2808

To ting er ekstra viktig hvis vi fortsatt skal holde smitten borte fra Vennesla kommune: Hold avstand på minst én meter og be om test med en gang du føler på risiko for smitte!

koronavirus-tema21

Råd til ansatte og innbyggere

Når skal vi være hjemme fra jobb

Når skal vi være hjemme fra jobb, skole og barnehage og når kan vi gå som normalt? Vennesla kommune har utarbeidet noen enkle råd til sine ansatte og til innbyggerne.

koronavirus-tema21

Av og til, er én millimeter nok!

Oppdatert info om korona 21.08

Noen ganger er det noe veldig lite som utgjør den store forskjellen. Kanskje er det bare noen millimeter som har gjort at Vennesla ikke har registrert noen korona-smitte siden 25. april.

kriseledelse 17082020

Takknemlighet og bekymring

Oppdatert koronainfo 17. august

Takknemlighet og bekymring preget høstens første møte i kriseledelsen i Vennesla kommune mandag. Nå er det enda viktigere at du følger smittevernrådene!

may lene tre

Letter på besøksreglene på omsorgssentrene

Mer individuell tilpasning, flere på besøk samtidig og lettere å ta beboerne med ut. Det er de tre viktigste endringene når Vennesla kommune endrer reglene for besøk på Hægelandsheimen og Venneslaheimen.

korona skisse

26.06: Oppdatert korona-informasjon

Sommerens viktigste råd: Husk enmetersregelen! Ellers kan Vennesla kommune informere om at beredskap og alle planer er på plass for å takle korona også i sommer.

Per Kjetil

29 05: Oppdatert info koronasituasjonen

34 dager er gått uten nye påviste smittetilfeller i Vennesla kommune. Kommuneoverlegen ber folk huske å ta kontakt hvis de har symptomer og skal testes!

torgeir[1]

Optimisme på kort sikt - usikkerhet på lang sikt

Stor spørreundersøkelse om næringslivet i Vennesla

Venneslas næringsliv går bedre enn forventet etter tre måneder med korona-pandemi. Samtidig er det usikkerhet om framtida, viser en større undersøkelse som Vennesla Næringsforening og Vennesla kommune har samarbeidet om.

Vennesla omsorgssenter

Åpner for besøk på omsorgssentrene igjen

Ett til to besøk i uken - må avtales på forhånd

Endelig kan pårørende besøke sine kjære på omsorgssentrene igjen. Det åpnes for ett til to besøk pr. uke. Hvert besøk må ikke være lenger enn en halvtime. Besøkene må avtales på forhånd.

fyrverkeri

Info korona 15. mai 2020

10 natteravner natt til 17.

Ingen nye smittede. 10 natteravner ute natt til 17. mai. Sykehjemmene åpner for besøk i løpet av neste uke.

IMG_7365

Ansatte får klut - frigjør renholdere til korona-vask

Frigjør ressurser til barnehager, skoler og eldreinstitusjoner

Renholdslederne Wenche Hadland og Hilde Urdal Almedal har delt ut flaske og klut ved flere av kommunens kontorbygg. Når ansatte vasker selv – kan de proffe renholderne bidra til å åpne skoler og barnehager og sikre god smitte-vask ved institusjonene.

corona bredde

0405 Oppdatert info fra Vennesla kommune

Sentrumsbråk får følger

Ingen nye smittetilfeller, men kommunen ser meget alvorlig på at mellom 70 og 100 ungdommer og voksne samlet seg til fest på et utested i sentrum i helga

rolf

Gledelig fall i arbeidsledigheten

Arbeidsledigheten i Vennesla har falt 1,5 prosentpoeng på en måned. Dermed bekreftes følelsen som mange har hatt om at ting går noe bedre enn fryktet.

Friskus-1

2904 Oppdatert info Vennesla kommune

Fra neste uke kan det bli ulike åpningstider i de ulike barnehagene i Vennesla kommune. Nesten 50 testet siste to dagene, ingen nye smittetilfeller påvist.

altblirbra

Fantastiske malerier - Alt blir bra!

Venneslas barnehagebarn sprer håp

Regnbuen er et fantastisk symbol på ny framtid og menneskelig fellesskap. Fra alle Venneslas 16 barnehager er maleriene om håp kommet inn til Herredshuset. Gå å ta en titt!

corona bredde

2704: Oppdatert info fra Vennesla kommune

Vær sosial, men hold avstand!

Skolestart har gått veldig greit. Én ny smittet registrert i helga. Kommuneoverlegen ber folk huske avstandsreglene og unngå kontakt!

sentrum

2404: Oppdatert info fra Vennesla kommune

Fra kommende uke skal frivillige «avstandsravner» hjelpe venndølene til å huske på smittevernreglene. Vi er nå oppe i 20 registrerte smittede totalt, hvorav en er innlagt på sykehuset.

Eikeland sommer-4

Barnehagenes åpningstid neste uke

Åpnet fra 08.30 til 15.00

Også neste uke (uke 18) blir de kommunale barnehagenes åpningstider fra klokka  08.30 til 15.00 i Vennesla.

Steinar

Vi gleder oss til skolen starter

Oppvekstsjef Steinar Harbo gleder seg stort til skolene åpner mandag 27. april. Nå pågår intens planlegging i hele Venneslaskolen. Mye skal på plass på kort tid.

Eikeland sommer-4

2004: Oppdatert info fra Vennesla kommune

Barnehagene gjenåpnet - til stor glede

Over 70 prosent av barna kom da barnehagene gjenåpnet mandag morgen. Det meldes om god stemning og mange gode opplevelser.  Legevakten testet tre nye smittede i helga.

koronatest2

1604: Oppdatert info fra Vennesla kommune

Mangedobler testingen av innbyggere

Utvider testene kraftig: Hvis du tror du har korona-symptomer, kan du fra nå av henvende deg til legevakten og be om å bli testet. 

Friskus-1

Informasjon om åpning av barnehagene i Vennesla

ÅPNINGSTIDEN blir kl. 08.30 til kl. 15.00 daglig i kommunale barnehager

Vennesla kommunes barnehager åpner mandag morgen klokka 08.30. Vi setter inn en rekke tiltak for å gjøre hverdagen så trygg som mulig for barn og ansatte.

videomøte

Her kan du se de politiske møtene

For første gang skal Vennesla kommune sende politiske møter direkte via videolink på hjemmesiden. Det begynner torsdag klokka 09.00

Per Kjetil Dalane og Steinar Harbo

Planlegger trygg gjenåpning av skoler og barnehager

Tillit til fagekspertisen - lar fakta tale

840 barn skal tilbake i barnehage i Vennesla neste uke. Oppvekstsjef Steinar Harbo håper på en dag med stor gjensynsglede – ikke en dag med frykt og engstelse.

Ber alle bidra til å redusere spredning av smitte.

1304: Oppdatert info Vennesla kommune

Rolig påske

Folk har lyttet til oppfordringen om å være skjerpet på smitteberedskap i påska. Det meldes om ei rolig påske i Vennesla, uten dramatikk. Vi har èn ny bekreftet smittet innbygger

Ber alle bidra til å redusere spredning av smitte.

Ordføreren ber om full skjerping fortsatt

0804: Oppdatert info fra Vennesla kommune

Melding om én ny smittet. Skole og barnehage forbereder åpning og ordfører Nils Olav Larsen ber venndølene om å fortsette det gode smitteforebyggende arbeidet!

Vennesla omsorgssenter

0304: Oppdatert info fra Vennesla kommune

Stenger campingplasser - gode planer for å ta imot pasienter

Kommuneoverlegen har stengt campingplassene i Vennesla kommune for å redusere smittefaren. I denne saken vil vi også redegjøre for planene framover hvis mange pasienter og innbyggere må tas hånd om.

mooncraft

Påskeinformasjon fra Vennesla kommune

Tilbud, telefonnummer og beredskap

Vi ønsker alle innbyggere god påske og håper dere får det så godt som mulig. Under har vi litt informasjon om hva som foregår  i påska og hvor du kan henvende deg  hvis du trenger bistand.