Nå vanker det gratis pizza på hele klasse 7A ved Vennesla skole.

Det handler om fotokonkurransen vi satte i gang på skolene i forbindelse med Strandryddeuka tidligere i høst. Juryen, som samlet seg denne uka, falt for bildet som viser bærekraftig utvikling rent bokstavelig.

Fotokonkurransen under Strandryddeuka skal være med på å øke interessen og fokuset på hvor viktig det er å holde naturen ren og å ta ansvar.

Flere tonn

Mellom tre og fire tonn søppel ryddet elevene i Vennesla i år under Strandryddeuka. Aktiviteten var betydelig større i år enn i fjor.

Trist er en godt ord for å beskrive at så mye avfall kastes og slenges i naturen, og det ligger mange, mange tonn igjen der ute.

- Det er veldig kjipt at det finnes så mye søppel i naturen i 2022 når alle bør vite bedre. Derfor er det veldig gledelig og viktig at de unge på skolene tar ansvar og deltar i ryddeaksjonen, sier Joachim Nystøl i enhet for teknisk og park. Han administrerer Strandryddeuka hvert år.

Vennesla kommune er den grønne urbane bygda og derfor håper vi flere og flere engasjerer seg i kampen mot forsøpling og for et godt klima og miljø.

Du kan fremdeles rydde!

Strandryddeuka er ei nasjonal satsing og arrangeres hvert år i midten av september. Det begynte med plast i skjærgården, men alle kan delta. Og det kan ryddes også andre steder enn langs strendene.

- Vi bygger gradvis opp, og egentlig bør vi i Vennesla ha en aksjon om våren og en om høsten. I år var alle skolene med. Neste år håper vi på enda større deltakelse fra lag, foreninger, nabogrupper og folk flest, sier Joachim Nystøl, og fortsetter:

- Hvis noen har lyst til å rydde i nærmiljøet sitt, trenger dere ikke vente. Vi har nok av hansker og søppelsekker. Dere kan bare komme og hente på Herredshuset.