Det er det heftigste smittedøgnet til nå under hele pandemien og den tredje dagen med over 40 smittede siden pandemien startet. De andre dagene var 30. desember i fjor og 1. januar i år.

De 47 smittede fordeler seg over mange aldersgrupper, men ingen er over 70 år. Det er som ventet nye smittetilfeller i tilknytning til Klokkestua og Idrettsfritidsordningen på Moseidmoen, hvor deler av driften er stengt ned. Det er 18 smittede som er elever i kommunens ulike skoler.

Vi minner om at smitteøkning fra Omikron er ventet og at vi er forberedt. Utover dagen vil vi også få svar på om det er registrert smittede i forbindelse med skoletestingen i dag morges.

Det meldes onsdag morgen om 312 nye smittetilfeller siste døgn på Agder. I Norge ble det siste døgn registrert 9622 nye smittetilfeller. Det har aldri vært så mye smitte i landet på ett døgn før.

Når er pandemien over, når skal smitten slippes fritt, når er vi ferdige?  Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane uttaler følgende:

- På et tidspunkt må pandemien gå sin gang. Det tiidspunktet kan være når vi når toppen av bølgen som nå kommer. Det aller viktigste  er at de som trenger det mest, innen den tid, har fått en tredje vaksinedose. Det haster virkelig for uvaksinerte å få sin første dose nå.

Dalane oppfordrer alle om å vaksinere seg.

Regjeringen har varslet pressekonferanse om sine nye konklusjoner i morgen.