Til nå er 27 av de nye smittetilfellene analysert som omikron, og dette vil trolig øke ytterligere.  Vi har aldri registrert så mange omikron-tilfeller på ett døgn i Vennesla før.

Nasjonalt og lokalt er det ventet mye mer smitte etterhvert som omikron-varianten overtar - uten at vi helt vet hvordan bølgen vil bli. I Oslo-området har nå omikron overtatt for delta-varianten som hovedsmitte, og det er ventet at dette nå skjer over hele landet etterhvert. 

Omikron-varianten smitter fortere, men virker å gi noe mindre sykdom enn delta. Vi minner om smittevernrådene, men vi minner også om vaksine. Både vaksinerte og uvaksinerte kan bli smittet av korona, men vaksinen beskytter godt mot alvorlig sykdom. 

Mandag skal alle ansatte, elever i skolen og barn i barnehagen gjennom frivillig testing. Denne testrunden foregår i de fleste kommuner i hele landet. Meningen er å avdekke smitte som har oppstått i jula, før mange skal ut og treffe langt flere mennesker. Disse testene deles ut i dag, og alle foresatte og foreldre har fått egen info via skolene og barnehagene. Vi deler ut i overkant av 4.000 tester.

De fleste av de nye smittede siste døgn er i mellom 20 og 40 år, men det er smittede i alle aldersgrupper. Fire av de 42 er over 60 år.

Smittesporingsteamet jobbet intenst i går kveld med å smittespore. For noen smittede er sporingen utsatt til i dag av kapasitetsgrunner.