- Vi må bare minne om at vi ikke bytter timer. De som ikke kan møte, må avbestille timen sin og kommer bak i køen. Det hjelper ikke å ringe oss, sier Irene Hodnemyr Olsen i vaksineteamet.

De tre som ringte og fikk hjelp, manglet alle digital id og måtte legges inn manuelt i timesystemet. Det er slike henvendelser vi skal ha kapasitet til.

En del blir sure og sinte når de hører at de ikke kan bytte time, men må avbestille timen.

C19.no  brukes til både bestilling av vaksine og test. Ikke ring, bruk nett-bestillingen! 

Mange ringer både vaksinetelefonen og test-telefonen. Ikke gjør det. Begge telefonene må være ledige til det de er ment for.

De siste dagene har vaksinepersonell sendt ut over 1750 sms-meldinger for å få folk til å møte opp til vaksine i juli. I helga var cirka 1500 av timene fylt opp, men mandag startet telefonen å ringe om avlysninger igjen. De siste dagene har det vært over 50 telefoner om dagen, i tillegg til alle som bare avbestiller uten å ringe.

- Vi sender ut nye innkallinger til de neste på listene i håp om å få fylt opp, men det er jo en del av dem også som ikke vil komme. Noen hull og ledige timer vil det bli. Vi har en stor ekstrajobb på grunn av folk prioriterer vekk vaksine, forteller Irene Hodnemyr Olsen. 

Vennesla kommune oppfordrer ingen til å ringe vaksinetelefonen og oppta tiden til vaksineteamet. Dere får ikke byttet time likevel. Det er heller ingen vits i å be om dose to fortere. IKKE ring om dette!

Ikke ring om dose to!

- Ganske mange ringer og vil ha dose to fortere fordi de har lyst til en utenlandstur, men det avviser vi. Nå har vi masse ekstraarbeid allerede og vi er nødt til å bruke tiden på å få til vaksinering med dose en til flest mulig, slik at vi får vaksinert befolkningen raskest mulig, sier Hodnemyr Olsen.

Siden det er så mange som vil vente og utsette, frykter vaksineteamet en stor opphoping av folk som vil ha vaksine i august og september, som burde hatt nå. Slik forlenges pandemien unødvendig lenge i Vennesla.

Oppfordringen er fremdeles tydelig og klar: Vaksine før ferie. Gjør alt du kan for å benytte den vaksinetimen du blir tildelt!

Vi har ikke kapasitet til å lage et system der alle får vaksine når de selv ønsker det. Alle har tilbud om gratis vaksiner og gratis tester, og en viktig  del av dugnaden er at dere møter opp når dere får beskjed.