Vaksinering pågår for fullt med tredje dose om kveldene på Legesenteret og dermed er den eldre del av befolkning i ferd med å bli enda bedre sikret mot alvorlig sykdom.

Fremdeles er det slik at svært få blir alvorlig syke av smitten, og vaksine er beste middel mot smitten. Men som kjent er smitten i Norge nå så høy at helsevesenet snart blir overbelastet.

I Vennesla hadde vi 78 smittetilfeller forrige uke. Til nå denne uka er det 28 nye tilfeller. (12 mandag og 16 tirsdag). Det fordeler seg nokså jevnt med halvparten voksne og halvparten barn og unge. En stor andel av de voksne smittede er fullvaksinerte – som er å vente.

To dager før Julegada åpner, må vi minne om at landet ikke stenger ned som følge av ny smitte. Vi skal kose oss, handle, treffes og ha det fint. Barn og unge skal få lov å vise fram alt de har øvd på, på scenene i Julegada. Vi skal ha en flott førjulstid - men innenfor rammene av godt smitteverrn. Vi må også huske at smitterisikoen ute er svært lav. Innendørs må vi være nøye.

Derfor må vi huske avstand eller munnbind og alle de andre rådene og reglene. ALLER VIKTIGST ER Å VÆRE HJEME NÅR D ER SYK!

Vi er inne i en dugnad som varer lenger enn vi trodde. I Vennesla kan vi takke hverandre for at vi får ting til når vi står sammen. Vi har gjort det mange ganger før – og vi får det til igjen.

Ta vare på hverandre, hei på hverandre, oppmuntre hverandre. Send gjerne  en ekstra tanke til alle i skoler og barnehager og helsevesen og omsorgstjenester som har stått på i snart to år og begynner å bli svært slitne av all usikkerheten og alle endringene og alt ekstraarbeidet. 

Lykke til!

HER ER ALLE TILTAKENE VI MÅ HUSKE