- Situasjonen er helt avklart, og vi har ikke smitte på avveie, opplyser ordfører Nils Olav Larsen.

Innbyggeren kom fra jobb i utlandet og ble testet på vei inn i Norge. Han gikk rett i innreisekarantene i eget hjem slik man skal etter en slik reise. Nå er han i isolasjon som smittet. Han har kone og barn. De er i karantene. Ingen barn har vært i skole eller barnehage etter at faren kom fra utlandet natt til i dag.

Smitten er dermed under full kontroll, og kommuneoverlege Per Kjetil Dalane mener mannen er et godt eksempel på hor viktig det er å holde smittereglene.

- Mannen har opptrådt helt etter boka og ikke vært ute i bygda etter at han kom hjem. Dermed har vi en helt avklaret situasjon – og vi trenger ikke å bedrive smittesporing eller være redd for flere smittede, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.