- Vi har fått en fantastisk arena. Da må vi gjøre ungdommen interessert. Hva er bedre enn å feire med stafett, sier Harry Andersen.

Skolestafett

Tirsdag 24 september er det duket for litt av et arrangement i Vennesla. Harry har logisitikk og busser og frivillige på plass.

Klokka 09.30 starter stafetten ved Kvarstein skole. Det skal løpes innom alle skolene i Vennesla. Øvrebø og Hægeland blir for langt unna til å få egne etapper, men elever herfra skal også delta.

- Vi skal ha 26 etapper og vi kommer innom Gågata på vei opp og på vei ned fra Vennesla skole og Samkom.  Der håper jeg mange vil stå langs ruta og heie. Den siste etappen skal være inne på den nye løpebanen. Det blir fantastisk å samle alle 1400 elevene inne på banen, sier Harry Andersen.

Skolestafetten er hans egen idé og han har jobbet med den i hele sommer. Han har fått frivillige fra Aktivitetsdagen til å stille opp

Harry Andersen
Harry Andersen inviterer 1400 elever til skolestafett. (foto; Nicolay G. Olsen)

Friidrett

- Per Erik Malterudbakken fra Vindbjart Friidrett vil komme til Idrettsplassen for å informere om sine aktiviteter. Stafetten blir litt symbolsk. Ungdommen viser bygda veien til Idrettsplassen. Vi håper på økt aktivitet framover, sier Andersen.

Andersen har ordnet det slik at de høyeste klassetrinnene løper de første og lengste etappene. De lavere klassetrinnene får kortere etapper på Moseidmoensletta. Inne på Idrettsplassen blir det konkurranser og tevlinger utover dagen.

Stor oppgradering

Fakta om Idrettsplassen:

• Oppgradert for litt over 32 millioner kroner.
  • Ny fotballbane med kunstgress og ferdig opplegg for undervarme
  • Fire løpebaner (seks på oppløpssiden) med kunststoffdekke av ypperste kvalitet
  • Nytt anlegg for lengdehopp
  • Nytt anlegg for kastøvelser
  • Nye tribuner

Da kunstdekket ble lagt i juni sa park- og idrettsjef Jürgen Orf det slik:

- Nå tar Vennesla veldig store steg hva gjelder folkehelse, friluftsliv og idrett. Først svømmehallen, så Sandrip med flott fritidspark og topp moderne skiskytteraren. Nå er det Idsrettsplassen og snart kommer nye haller. Politikerne har bevilget til ny hall på Moseidmoen og oppgradering av Venneslahallen.

Informasjon til foreldre om stafetten gis av den enkelte skole.

For ytterligere info: Harry Andersen 41 32 64 68