Tre ved legevakten er i karantene etter kontakt med den smittede pasienten. Han kom inn til legevakten for helt andre symptomer mandag kveld.  Fire andre er i karantene grunnet nærkontakt med smittede fra Evje og Hornnes, opplyser kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

Den smittede skal ikke ha hatt kontakt med, eller ha pårørende som har tett forhold, til kommunale barnehager, skoler eller andre kommunale institusjoner – og det reduserer faren for et smitteutbrudd med alvorlige konsekvenser for driften av Vennesla kommune.

Personen fikk påvist smitte etter en hurtigtest tirsdag. Resultat av ordinær test vil ventelig komme i morgen tidlig, men ifølge Dalane kan vi ikke regne med at denne saken handler om feil testresultat. Kommunen jobber med smittesporing og hvilke nærkontakter, utover familie, den smittede personen har hatt forbindelse til. Det vil trolig bli flere i karantene utover kvelden og etterhvert.

Uklar smittekilde

Personen har ikke noen formening om hvor smitten er kommet fra. Kommuneoverlegen finner dette bekymringsfullt.

- Vedkommende er høyst sannsynlig smittet lokalt. Det betyr at vi har smitte i Vennesla som vi altså i øyeblikket ikke vet hvor er, sier Dalane.

Smittevern ekstra viktig

Smittevern er nå ekstra viktig. Alle oppfordres til å holde avstand, vaske hendene hyppig og oppføre seg slik smittevernreglene tilsier. Nå er dette ekstra viktig.

Ordfører Nils Olav Larsen sier det var et tidsspørsmål før smitten kom tilbake til Vennesla. Nå håper han kommunen raskt får totaloversikt og at vi får situasjonen under full kontroll.

- Det er ingen skam å bli smittet. Kjenner noen symptomer, be om test. Det er den beste måten å håndtere dette på. Alle andre må følge smittevernreglene, sier Larsen.

- Jeg kan bare minne om det vi har minnet om så ofte. Følg smittereglene – hold avstand, avslutter ordføreren.

Kriseledelsen ble orientert tirsdag ettermiddag, men vil holde et møte onsdag morgen for å bli orientert om utviklingen i situasjonen.