- Det er veldig viktig at vi fortsetter å teste oss når vi har symptomer, og vi utvider nå bruken av selvtester igjen, sier Bakken Domingos.

Det er altså ingen god ide å kutte testen for å redde juleselskapet. Vi må fortsatt jobbe sammen for å redusere smitten mest mulig. Derfor er her tre viktige informasjonspunkter:

• Viktig å teste seg selv om det nærmer seg jul og mange skal ha fri.
  • Vi deler ut hurtigtest til alle med symptomer som ikke er i karantene. Dere kan hente tester på testklinikken.
  • Det er svært viktig at du isolerer deg ringer smittesporingsteamet ved positiv test.

15 omikron

Sist uke ble det registrert 127 nye smittetilfeller i Vennesla. Så mange tilfeller på en uke har vi ikke hatt før, og vi nærmer oss 1000 smittede totalt sett siden pandemien startet.

Av de 127 var 49 i karantene på testtidspunktet. Det er påvist omikron-variant hos 15 av de smittede. Uka før var første uke med omkrion i Vennesla, og da hadde vi to tilfeller. Det er varslet at omikron vil ta mer og mer over som smittekilde.

56 av smittede over 18 år er fullvaksinert eller vaksinert med dose en og to. 18 smittede er uvaksinerte. Det er mest smitte blant barn, ungdom og småbarnsforeldre-generasjonen.

Aldersfordeling på smittede:

• 0-9 år: 30 tilfeller
  • 10-19 år: 29 tilfeller
  • 20-29 år: 21 tilfeller
  • 30-39 år: 23 tilfeller
  • 40-49 år: 13 tilfeller
  • Over 50 år: 11 tilfeller

Smitteinsidensen i Vennesla ligger nå på 1492 pr 100.000 innbyggere. Insidensen for Kristiansand er 1518, for Agder 1262 og for landet som helhet 1205

Stort arbeid

Det pågår et stort arbeid både ved teststasjonen og i smittesporingsteamet. Smittesporerne har sist uke i snitt sporet smitte og hjulpet til med å finne nærkontakter for 18 smittede hver dag. Det er en stor jobb. Smittesporerne ringer også alle smittede over 50 år jevnlig for å følge med på tilstand og høre hvordan det går

Ved testsenteret er det delt ut 435 selvtester og utført 1020 pcr-tester, pluss utført 11 hurtigtester.