Testsenteret

Vi utvider åpningstidene i testklinikken i Holtet. Nå er klinikken åpen til 15.00 hver dag. Fra og med fredag legger vi på et kveldsskift, slik at det skal bli mulig å hente tester utenfor arbeidstid. Nye åpningstider blir:

  • Mandag -fredag: Klokka 08.00 til 21.00 (pcr-test på dagtid foreløpig)
  • Lørdag og søndag: Klokka 09.00 til 15.00

Vi jobber også med å finne løsninger slik at tester kan hentes på egne steder i Øvrebø og Hægeland. Dette kommer vi tilbake til.

Vi minner om at tester fremdeles går til de som har symptomer eller er nærkontakter, for å sikre nok. Tester for sikkerhets skyld må du kjøpe selv.

MERK: For å avlaste testklinikken er det viktig å minne om hvem som skal be om pcr-test. Det er kun personer med positiv hurtigtest/hjemmetest som anbefales å ta pcr. Alle andre, også folk i karantene, kan teste seg med hurtigtest inntil den eventuelt slår ut positivt.

Vaksinering:

Nå har vi kommet så langt i 3.dosevaksinering at vi ikke får fylt opp alle timebestillinger.

Lørdag 22. januar blir det derfor dropin-vaksinering fra klokka 13.00 til 15.00 i Legesenterets lokaler i sentrum.Alle osm trenger vaksine, kan i utgangspunktet komme. (Se detaljert oversikt nederst i denne saken)

MERK: Grunnet graving er det vanskelig parkeringssituasjon. Parker i Graslia eller sentrum. Det er HC-parkering ved Legesenteret.

Smitten stiger

I Vennesla er det registrert 113 tilfeller siste døgn. Det er første gang vi er over 100 på ett døgn. Bare åtte av de smittede er over 50 år.  

- Det er som forventet. Vi har som ventet fått en dobling av smitten på noen dager nå. Vi vil få nye doblinger i ukene som kommer. Situasjonen er under kontroll, og heldigvis blir færre enn før alvorlig syke, beroliger kommuneoverlege Per Kjetil Dalane. 

Fortsatt er smittevern og tiltak viktig å følge for å utsette smitten noe.

- I den fasen vi nå går inn i, er det viktgi med godt smittevern slik at ikke alle blir syke samtidig og samfunnet stopper opp. Nå handler det om å sikre næringslivet og driften av samfunnet. Derfor må vi huske smittevernrådene, og du må teste deg med en gang du har symptomer, sier Dalane.

11 tilfeller smittede siste døgn er barnehagebarn, 28 er elever i grunnskolen og fire i videregående skole. 16 smittede er mellom 20 og 29 år, 25 mellom 30 og 39 år og 21 mellom 40 og 49 år. En del smitte har flyttet seg over fra barn og unge til foreldregenerasjonen, noe som merkes på bemanningssituasjonen i både offentlige og private virksomheter.

Siste døgn er det registrert 15987 nye smittetilfeller i Norge, altså mer enn hele Venneslas befolkning på ett døgn. Det er også som ventet. Vi er nå på vei inn i de to,tre ukene med høyest smitte under hele pandemien.

Husk å rapportere smitte selv

Vi gjentar at vi nå har en digital løsning for smitteregistering når du har fått positivt svar på selvtest/hjemmetest.

REGISTRER SMITTE HER

Du går inn på hjemmesiden og kobler deg opp på hjemmetest.remin. Derfra får du veiledning og etterpå mottar du en sms. Det er viktig for å avlaste systemene at du bruker den digitale tjenesten hvis du har mulighet for det.

Oversikt over de som kan komme på dropin-vaksinering:

  • Alle som ønsker første eller andre dose fra 12 år og oppover.
  • Husk: Alle under 16 år må ha samtykkeskjema fra begge foresatte, helst medbrakt eller det må skrives på stedet.
  • https://www.fhi.no/publ/skjema/samtykkeskjema---vaksinasjon-av-barn-unge-under-16-ar/
  • Alle som ønsker oppfriskningsdose fra 18 år og oppover.
  • Alle som trenger 4. dose på grunn av sterkt redusert immunforsvar, dette er gruppen som har dokumentasjon fra sykehus eller fastlege.
  • Det må gå minst 3 uker mellom 1. og 2. dose.
  • Det må gå minst 4,5 måneder mellom 2. og 3. dose.
  • Det må gå minst 3 måneder mellom 3. og 4. dose.