De smittede er i de fleste aldersgrupper, men de aller fleste er under 50 år. 

Det var åtte smittede i barnehagealder, 37 i grunnskolealder og 11 i videregående skolealder.

Endringene skal forenkle

I dag tirsdag 25. januar innføres betydelige lettelser i karantene fra midnatt og overgangen til onsdag 26. januar. Hovedsaklig dreier det seg om lettelser i karantene.

Mange opplever at det nå er vanskelig å følge med på alle endringene. Da er det greit å tenke på at vi er inne i en periode med forenkling og færre regler. Hver endring, innebærer litt mindre å tenke på.

Hovedendringen fra midnatt dreier seg om følgende: Karantene avvikles nå også for den siste gruppen, de som bor i husstand eller er like nær smittet som en som bor i husstand. Du må teste deg i fem dager hvis den smittede greier å isolere seg godt i huset, og i 11 dager hvis ikke vedkommende er isolert fra dere andre. Øvrige nærkontskter har allerede en tid sluppet karantene hvis de tester seg dag tre og fem.

Vi minner om at alle som tester positivt for smitte, må registere seg digitalt  eller ringe smittesporingsteam. Ikke alle trenger å bestille oppfølgende pcr-test lenger. Har du tre vaksinedoser eller  to, pluss hatt covid-19 siste tre måneder, kan du droppe pcr. (bare denne endringen alene vil frigjøre minst 25 prosent laboratoriekapasitet, mener FHI.

Smittevernrådene

MERK: De generelle smittevernrådene er fortsatt viktige for å hindre for mange smittede samtidig. Det handler om å være hjemme når du er syk, vakse hendene, holde avstand og bruke munnbind. Husk at munnbind er påbudt inne når du ikke kan holde en meter avstand. Ofte vet du jo ikke hvor mye avstand det er til andre inne i en butikk, for eksmepel . Derfor: Ha munnbindet på!

Vi oppdaterer hjemmesider og nettsider med alle endringene utover dagen.