Mobilutbygging

Telenor inngikk i 2012 en avtale med Det Digitale Agder (DDA) om utbygging av mobildekning i Agder. Det skulle bygges og oppgraderes om lag 160 basestasjoner for tale/SMS og mobilt bredbånd i 30 kommuner.
Til sammenligning har det i samme periode blitt bygget ca 170 basestasjoner i regi av Telenor i de øvrige 17 fylkene.
Avtalen innebar blant annet at Telenor skulle bygge ut 99 prosent innendørsdekning i «trehus» for tale/SMS, og 98 prosent innendørsdekning i «trehus» for 3G/4G på mobilt bredbånd i Agder.
Dette er et høyere dekningskrav enn hva som er vanlig.
Telenor har brukt 250 millioner i tillegg til bidraget fra DDA på 45 millioner på denne utbyggingen.
Dette prosjektet er nå i ferd med å avsluttes og det har gitt 7 nye basestasjoner i Vennesla kommune.
Basestasjonene er plassert
- Steinsfossen
- Tjomsås
- Skjerkedalen
- Eikeland (i nedre Vennesla)
- Dynestøl
- Samkom
- Stallemo
Telenor vil også i løpet av 2017 oppgrader alle basestasjoner i Vennesla kommune med 4G nett.

Dette er et høyere dekningskrav enn hva som er vanlig.

Prosjektet er nå i ferd med å avsluttes og det har gitt 7 nye basestasjoner i Vennesla kommune. Basestasjonene er plassert
- Steinsfossen
- Tjomsås
- Skjerkedalen